MediaWatch

Psykologer opfordrer Gyldendal til at trække omstridt bog tilbage

Den omdiskuterede bog til småbørnsforældre "Godnat og sov godt", som blev udgivet i 2000, har tidligere mødt kritik, og nu slår en række psykologer til lyd for, at Gyldendal trækker bogen tilbage.

Foto: Emma Sejersen

724 psykologer har skrevet under på et åbent brev til Gyldendal, hvori psykologerne opfordrer forlaget til at trække bogen "Godnat og sov godt" tilbage. Det skriver DR.

Bogen og dens råd til forældre om at opbygge småbørns sovevaner har ad flere omgange mødt kritik, fordi den bl.a. bygger på den såkaldte cry it out-metode. I det åbne brev, som de 724 psykologer har underskrevet, lyder opfordringen, at Gyldendal overvejer at fjerne bogen fra hylderne.

"Da bogen er skrevet af en læge og sælges af et anerkendt forlag, vil mange forældre måske ukritisk benytte sig af bogens metode. Vi mener, at I som forlag har et ansvar i forhold til at distribuere denne forældede og potentielt skadelige metode. Vi håber, at I vil genoverveje tilbagetrækning af bogen og ser frem til jeres respons," fremgår det af det åbne brev.

DR skriver, at Gyldendal i år har solgt 29 eksemplarer af bogen og 145 årligt i gennemsnit de sidste tre år. Mette Korsgaard, redaktionschef hos Gyldendal, kalder det "et voldsomt skridt" at trække "Godnat og sov godt" tilbage. Og det er der heller ikke aktuelle planer om.

"Vi har stod tillid til vores læsere. Vi tror faktisk godt, de kan manøvrere selv, og hvis man får en bog, hvis metode ikke passer til en, så tænker jeg, at man lægger den på hylden. De folk, der køber bøger, er generelt veloplyste og kan godt finde ud af at manøvrere i det," siger hun til DR.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere