MediaWatch

Konstitueret på posten bliver ny rektor på Forfatterskolen

Konstitueret chef gennem det seneste halve år bliver ny rektor på Forfatterskolen, der i november sidste år afsatte den hidtige leder.

Jacob Ehrbahn/Politiken/Ritzau Scanpix
Ursula Andkjær Olsen bliver ny rektor på Forfatterskolen efter at have været konstitueret på posten siden november 2018. Foto: Jacob Ehrbahn/Politiken/Ritzau Scanpix

Ursula Andkjær Olsen bliver 1. august ny rektor på Forfatterskolen. Det skriver Politiken med henvisning til en pressemeddelelse, som Forfatterskolens bestyrelse har lagt på Facebook.

Den nye rektor er langt fra et ubeskrevet blad på skolen. Hun har været konstitueret rektor siden november 2018, hvor Forfatterskolen fyrede den daværende rektor Jeppe Brixvold. Fyringen førte til en efterfølgende undersøgelse af forholdene på skolen, hvor der blev meldt om flere tilfælde af grænseoverskridende adfærd og chikane. Det bliver nu op til Ursula Andkjær Olsen at få ro på uddannelsen og skabe den kulturændring, bestyrelsen har ønsket.

"Forfatterskolens bestyrelse har den 18. juni 2019 ansat Ursula Andkjær Olsen som rektor på Forfatterskolen med tiltrædelse den 1. august. Hun har en bred undervisningserfaring og et stort forfatterskab bag sig og har desuden været konstitueret rektor på skolen siden november 2018. Bestyrelsen ser frem til samarbejdet med Ursula Andkjær Olsen," skriver Forfatterskolens bestyrelse i pressemeddelelsen.

Ursula Andkjær Olsen er cang.mag. i musikvidenskab og filosofi og har tidligere gået på Forfatterskolen, hvor hun har været lærer siden 2016, ligesom hun har udgivet bl.a. en række digtsamlinger og i 2017 romanen "Krisehæfterne".

Redegørelse: Forfatterskolens rektor levede ikke op til sine forpligtelser

Forfatterskolen lover at holde rektor i kortere snor

Formand lægger op til ny ledelsesstruktur på Forfatterskolen

Minister: Der skal stabile rammer om Forfatterskolen

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere