MediaWatch

Underskuddet vokser i dansk studiebogplatform

Den danske digitale studiebogsplatform Lix taber fortsat penge, viser nyt regnskab. Det bekymrer dog ikke bestyrelsesformanden i selskabet.

Foto: Ritzau Scanpix/Miriam Dalsgaard

For fjerde år i træk kommer den danske digitale studiebogsplatform Lix ud med et underskud. Det skriver Finans.

Underskuddet voksede i 2018 til 15,5 mio. kr. mod lidt over 12 mio. kr. i 2017. Det voksende underskud er dog ikke bekymrende, mener bestyrelsesformanden i Lix Technologies, Henrik Løvig Jensen, som også er direktør for North Media Online.

"Der er ikke økonomiske problemer i virksomheden," siger Henrik Løvig på vegne af bestyrelsen til Finans.

Af regnskabet fremgår det, at Lix Technologies gennemførte en kapitalforhøjelse med 7 mio. kr. i april i år.

Lix Technologies er stiftet af bl.a. Camilla Hesselund, som til daglig er direktør i selskabet. Hun fandt for nylig vej ind på en liste af Forbes af ti danskere, der har gjort en særlig indsats.

I 2017 købte modemilliardæren Anders Holch Povlsen ind i bogplatformen for 34 mio. kr. Investeringen værdiansatte virksomheden, der på det tidspunkt havde to år på bagen, til mindst 100 mio. kr.

Camilla Hessellund sidder selv på den største ejerandel i Lix. Ejerkredsen tæller desuden bl.a. North Media og Lix' medstifter Kasper Enggaard Krog.

Selskabet, der har hjemme i Aarhus, beskæftiger 17 fuldtidsansatte og har mere end 400.000 digitale titler på lager ifølge selskabet.

Dansk stifter af bogplatform indtager Forbes-liste

Fremgang i distributionsforretningen gav North Media vækst i 2018

Mere fra MediaWatch

16 medarbejdere fratræder på Jyllands-Posten

Syv journalistiske medarbejdere forlader avisen, mens yderligere ni medarbejdere er blevet opsagt - herunder en redaktionel analysechef. Derudover lukker Jyllands-Posten for kommentarsporet på Facebook. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs