MediaWatch

Kunstfond øger støtten til børnelitteratur

Samlet set 1,6 mio. kr. har Statens Kunstfond givet mere til børnebøger og litteraturoplevelser i 2018 sammenlignet med 2015. Kunstfonden får flere ansøgninger fra forfattere, der søger kunststøtte til bøger og litteraturprojekter målrettet børn og unge.

Foto: /ritzau/Maud Lervik

"Børn og unge vil ikke – og de skal ikke – spises af med bøger fra den gamle verden og tid, nej, de skal møde den tid, de selv er en vigtig del af."

Sådan skriver Statens Kunstfond om deres indstilling til børne- og ungelitteratur, der i stigende grad bliver støttet. I 2018 blev der bevilget 1,1 mio. kr. mere i arbejdslegater til forfattere på B&U-området sammenholdt med 2015, hvilket er en stigning på ca. 29 pct., lyder det i pressemeddelelsen fra Statens Kunstfond.

Kunstfonden har ikke kun støttet projekter ved skrivepulten, men også hjulpet med at få litteraturen ud – og ned – i børnehøjde ved at bevilge 17 pct. mere til forfatterbesøg på landets skoler i 2018 sammenlignet med 2015. Kunstfonden var endvidere partner ved børnelitteraturfestivalen Albus på Dokk1 i Aarhus.

Samlet set er der blevet uddelt midler for 1,6 mio. kr. mere til børne- og ungebøger og litteraturoplevelser i 2018 end i 2015.

Det er et støtteudvalg, der står for vurderingen af indkomne ansøgninger. Udvalget består af forfatter Jens Smærup Sørensen, anmelder og skribent Mai Misfeldt, manuskriptforfatter Bo Hr. Hansen, mens Thomas Lagermand Lundme er formand for legatudvalget for litteratur.

I 2015 fik Statens Kunstfond 332 ansøgninger, mens kunstfonden hentede 512 ansøgningerne om B&U-støtte i indbakken sidste år, hvilket er en stigning på 54 pct.

5 mio. kr. blev samlet set uddelt i 2015 mod de 6,6 mio. kr., der blev uddelt til børne- og ungdomslitteratur og oplevelser i fjor.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs