MediaWatch

Dansk stifter af bogplatform indtager Forbes-liste

Magasinet Forbes har for fjerde gang udgivet en europæisk oversigt over unge mennesker, der har gjort en særlig indsats. 10 danskere har plads på listen, og én af dem er stifter af bogplatformen Lix.

Foto: Ritzau Scanpix/Miriam Dalsgaard

Den 25-årige Camilla Hessellund Lastein er en af de 10 danskere, der har fundet vej til magasinet Forbes' oversigt over unge europæere, der har gjort en særlig indsats. Det skriver Børsen.

Det er fjerde gang, at Forbes' liste udkommer, og den spænder over 10 forskellige kategorier. I hver af disse er der udvalgt 30 unge mennesker under 30 år, der har gjort en helt særlig indsats. Det gælder eksempelvis inde for iværksætteri og sportspræstationer.

Camilla Hessellund Lastein er et af de 30 navne i kategorien "Social Entrepreneurs". Hun har gjort sit indtog i den digitale bogbranche, hvor hun i 2015 stiftede virksomheden Lix, der bl.a. står bag en platform, hvor studerende kan få adgang til deres studiebøger digitalt og på abonnementsbasis.

Forbes udnævner en til to såkaldte "call-outs" i hver kategori, der bliver portrætteret i det næste Forbes-magasin. Camilla Hessellund Lastein er en af de udvalgte.

I 2017 købte modemilliardæren Anders Holch Povlsen ind i bogplatformen for 34 mio. kr. Investeringen værdiansatte virksomheden, der på det tidspunkt havde to år på bagen, til mindst 100 mio. kr.

Mere fra MediaWatch

Top 20: OL-håndbold og sejlsport trak flest seere

TV 2's nye underholdningsprogram "Først og sidst" tabte sin førerposition fra forrige uge til en række OL-opgør, som skubbede andre formater ned af listen. OL stod for 12 af 20 udsendelser i Kantar Gallups liste over sidste uges 20 mest sete liveprogrammer.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs