MediaWatch

Tidligere New York Times-redaktør retter bog efter beskyldninger

Fhv. chefredaktør for The New York Times Jill Abramson beskyldes for plagiat i ny bog, ligesom hun anklages for ikke at have fakta på plads. En del af bogen er siden blevet rettet.

Ritzau Scanpix/Nell Redmond
Jill Abramson Foto: Ritzau Scanpix/Nell Redmond

Bogen har ikke styr på fakta, og dele af den er skrevet af. Sådan lyder beskyldningerne mod fhv. chefredaktør på The New York Times Jill Abramson og hendes nye bog "Merchants of Truth". Det skriver Politiken.

Da de første anmeldereksemplarer af bogen blev sendt ud i midten af januar, kom de første beskyldninger fra Vice-journalisten Arielle Duhaime-Ross. Hun påpegede seks faktuelle fejl i forbindelse med et besøg på Vice-redaktionen, som er gengivet i bogen.

En anden Vice-journalist, Michael C. Moyhan, har beskyldt bogen for plagiat, da han mener, der er passager, der er skrevet af ord for ord fra andre artikler, samt at der optræder passager uden henvisninger til det originale materiale.

Jill Abramson erkender, at der optræder fejl i bogen, og meddeler i en pressemeddelelse sendt til Associated Press, at hun nu vil rette fejlene.

"I nogle få tilfælde matcher noterne ikke de rigtige sider i bogen, hvilket var utilsigtet og vil straks blive rettet. Sproget er for tæt på i nogle tilfælde og burde have været skrevet som citater i teksten. Dette vil også blive rettet," siger Jill Abramson i pressemeddelelsen.

Jill Abramson var chefredaktør for avisen i perioden 2011-2014.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere