MediaWatch

Jussi Adler Olsen-roman trykkes i 200.000 eksemplarer

Ny krimi fra den populære forfatter vil udkomme i et førsteoplag, der i dansk kontekst er i den absolut høje ende.

Ritzau Scanpix/Finn Frandsen
Forfatter Jussi Adler-Olsen. Foto: Ritzau Scanpix/Finn Frandsen

Krimiforfatteren Jussi Adler-Olsen er i maj eller juni forfatter bag en ny roman, der udgives af Politikens Forlag, og den vil udkomme i et første oplag på 200.000 trykte bøger – et højt antal i dansk sammenhæng. Det skriver Berlingske.

Avisen skriver, at Harry Potter 7, som blev udgivet af Gyldendal, blev trykt i et førsteoplag på 125.000. Samme oplag havde forfatteren David Lagercrantz' fortsættelse af addøde Stieg Larssons Millenium-trilogi.

"Det er gigantisk. Der er ikke mange bøger, som bliver trykt i det oplag. Jussi Adler-Olsen har en stor skare af fans og loyale læsere, som rejser sig fra sofaen og går ud og køber hans bøger, så snart de udkommer. De seneste to af hans bøger har solgt 250.000 i hardcover-udgaven. Hertil kommer så e-bøger og lydbøger samt paperback-udgave," siger Lene Juul, direktør for Politikens Forlag, til Berlingske.

Det er uvist, hvad Jussi Adler-Olsens kommende bog hedder, og hvad dens handling bliver. Det bliver den ottende bog i forfatterens Afdeling Q-serie.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere