MediaWatch

Forfatterskolen lover at holde rektor i kortere snor

Efter krisemøde med kulturminister Mette Bock har forfatterskolens bestyrelse lovet, at den næste rektor vil blive superviseret i højere grad end tidligere.

Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen
Kulturminister Mette Bock (LA). Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Kulturminister Mette Bock (LA) lægger ikke op til skærpet kontrol med forholdene på Forfatterskolen efter et møde med skolens ledelse, som var blevet bedt om at fremlægge en plan for at ændre kulturen på skolen. Det skriver Politiken.

Mødet blev planlagt efter en undersøgelse, der skulle vise, om der er foregået sexchikane og krænkelser på skolen. Den resulterede i 43 indberetninger i perioden 1989 til 2018, hvoraf flere pegede på, at skolens rektorer stod bag krænkelserne.

På mødet gav skolens bestyrelsesformand et bud på, hvordan man vil forbedre kulturen - det skal bl.a. ske med strammere krav om rapportering fra en kommende, ny rektor samt en ny opgavefordeling mellem rektor og skolens administrative leder.

Ministeren oplyser, hun er tilfreds efter mødet med forfatterskolens ledelse, men hun vil ikke udtale sig om skolens konkrete planer, skriver Politiken.

Formand lægger op til ny ledelsesstruktur på Forfatterskolen

Minister: Der skal stabile rammer om Forfatterskolen

Forfatterskolen fremlægger undersøgelse: 11 beskyldes for grænseoverskridende adfærd

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere