MediaWatch

Formand lægger op til ny ledelsesstruktur på Forfatterskolen

En ny ledelsesstruktur, der omlægger rektors opgaver, skal være med til at ændre kulturen på Forfatterskolen, mener formand, i kølvandet på skolens whistleblower-undersøgelse om upassende og krænkende adfærd.

Foto: Ritzau Scanpix/Ditte Lysgaard Holm

Bestyrelsesformand for Forfatterskolen, Bodil Marie Stavning Thomsen lægger op til at ændre skolens ledelsesstruktur, skriver dagbladet Information. Det sker efter skolen i denne uge har fremlagt resultatet af en whistleblower-ordning, der blev igangsat før jul for at belyse forholdene på skolen.

Ændringen skal give rektor færre administrative opgaver, så der er mere fokus på den kunstneriske ledelse, siger hun. Samtidig skal bestyrelsen have mere føling med den daglige ledelse.

"Det, som har kendetegnet en række af de her forhold, vi nu har fået indsigt i, er, at vi som bestyrelse ikke er blevet informeret og inddraget i rektors ledelsesmæssige beslutninger i tilstrækkelig omfang. Det at sætte rammerne for en skole handler jo ikke kun om at skabe et højt undervisningsniveau. Der er også en stor administrativ opgave, som man med fordel kunne skille ud. Derfor vil vi i bestyrelsen også tage skridt til, at bestyrelsen mødes flere gange med den daglige ledelse, end det er beskrevet i vedtægterne i dag," siger Bodil Marie Stavning Thomsen til Information.

Fredag den 25. januar mødes hun med kulturminister Mette Bock (LA) for at drøfte oplægget til, hvordan kulturen ændres på Forfatterskolen efter whistleblower-undersøgelsen, der resulterede i alt 43 indberetninger om upassende og krænkende adfærd imellem 1989 og 2018.

Minister: Der skal stabile rammer om Forfatterskolen

Forfatterskolens formand: Undersøgelse vil ikke føre til enkeltsager 

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs