MediaWatch

Journalisthøjskolen afhænder underskudsgivende forlag

Forlaget Samfundslitteratur overtager Journalisthøjskolens forlagsvirksomhed i Ajour, som DMJX i sommer satte på markedet efter flere år med tab.

Foto: /ritzau/Thomas Emil Sørensen

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) overdrager fra årsskiftet nøglerne til forlaget Ajour til forlaget Samfundslitteratur. Det fremgår af en pressemeddelelse fra parterne.

I sommer varslede skolen, at forlaget stod til lukning ved udgangen af året bl.a. på grund af underskud i forlaget i både 2015, 2016 og 2017.

Ajour har ifølge egen hjemmeside hidtil udgivet 10-15 bøger årligt om journalistik og foto, medier og kommunikation. Brandet lever videre som imprint under Samfundslitteratur og skal fortsætte i samme udgivelsesspor under den nye ejer, siger forlagsdirektør.

"Ajour ligger i den grad i forlængelse af Samfundslitteraturs faglige profil, og vi er både glade for og stolte over at få lov til at videreudvikle Ajours mange gode udgivelser og forfattersamarbejder," udtaler Birgit Vrå, der er forlagsdirektør i forlaget Samfundslitteratur.

Købet af Ajour inkluderer bagkataloget af grundbøger, som bl.a. benyttes i undervisningen på journalistuddannelserne, mens Ajours boghandel og webshop fortsætter som en del af skolens aktiviteter, fremgår det.
 
"Vi har hos Samfundslitteratur oplevet en stor velvilje og interesse for at drive Ajour videre som et imprint, og det er vi meget glade for. Vi glæder os til et stærkt samarbejde mellem Ajour og Samfundslitteratur, som fortsat skal sikre gode udgivelser inden for journalistik, medier og kommunikation," udtaler Vibeke Borberg, chef for forskning og viden, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Samfundslitteratur er et fag- og lærebogsforlag, der er ejet af SL Fonden, der driver forlag og boghandel rettet mod videregående uddannelser. SL Fonden havde i seneste regnskabsår en omsætning på 90,5 mio. kr. og et overskud på 700.000 kr., mens egenkapitalen lød på 11,8 mio. kr.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs