MediaWatch

Minister afviser ekstrabevilling til Forfatterskolen

Forfatterskolens bestyrelse havde bedt om en ekstraordinær økonomisk håndsrækning fra statslig side, men det er blevet afvist af kulturministeren.

Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen
Kulturminister Mette Bock (LA). Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Kulturminister Mette Bock (LA) har vendt tommefingeren nedad til Forfatterskolens bestyrelses ønske om en ekstrabevilling på omkring 383.000 kr. Det skriver Berlingske.

"En bestyrelse skal kunne stå på mål for de dispositioner, den træffer – også de økonomiske. Det gælder også i dette tilfælde," skriver Mette Bock i en mail til Berlingske.

Pengene skulle bl.a. bruges til en whistleblowerordning, advokatbistand og til udgifter i forbindelse med fyringen af tidligere rektor Jeppe Brixvold.

Rektorfyringen blev meldt ud i slutningen af oktober, samtidig med at skolen oprettede en whistleblowerordning til indberetning af "hændelser eller episoder, hvor Forfatterskolens nuværende eller tidligere ledelse eller ansatte har udvist uacceptabel adfærd eller medvirket til krænkelser eller chikane af anden art". Skolens bestyrelse oplyste ikke, om der er en sammenhæng mellem de to tiltag.

Forfatterskolens bestyrelse bad om ekstrabevillingen i november, men den må bestyrelsen altså skyde en hvid pil efter.

Jurister kalder genansættelse på Forfatterskolen "usædvanlig"

Forfattere offentliggør omdiskuteret brev til Forfatterskolen

Forfatterskolen søger Kulturministeriet om ekstrabevilling

Rektor på Forfatterskolen er blevet fyret

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere