MediaWatch

Forfattere offentliggør omdiskuteret brev til Forfatterskolen

Der har været mange spekulationer omkring indholdet i det brev, som 55 forfattere har underskrevet og sendt til Forfatterskolens bestyrelse, som kort efter valgte at fyre rektor Jeppe Brixvold. For at undgå flere spekulationer, har underskriverne nu valgt at lægge brevet frem.

Foto: Ritzau Scanpix/Jeppe Bjørn Vejlø

Forfatterne bag brevet til Forfatterskolen, hvori der blev udtrykt bekymring om skolens gode navn og rygte, har besluttet at offentliggøre brevet. Det skriver Politiken.

Offentliggørelsen sker på baggrund af spekulationer omkring indholdet, lyder det fra forfatter og medunderskriver af brevet Katrine Marie Guldager til Politiken.

Brevet opfordrer Forfatterskolens bestyrelse til at igangsætte "en uvildig undersøgelse af Forfatterskolens forhold".

"Forhåbentlig foregår der ikke hverken sexchikane eller upassende opførsel på Forfatterskolen nu, men hvis der tidligere er foregået upassende opførsel mener vi, at der skal ryddes op i det, hvis Forfatterskolen også for fremtiden skal bevare sit gode navn og rygte," lyder det i brevet, som hverken nævner den nu fyrede rektor, Jeppe Brixvold, eller kræver ham fyret.

Jeppe Brixvold blev fyret fra sin stilling som rektor på Forfatterskolen i oktober. I samme ombæring meddelte skolens bestyrelse, at der ville blive oprettet en whistleblowerordning. Det fulde brev kan læses på Politiken.

Mere fra MediaWatch

Kvinder i metoo-dokumentar kritiserer Politikens beskrivelse af Jes Dorph-sag

Politiken bragte i januar en ensidig og mangelfuld beskrivelse af de sager, Jes Dorph-Petersen blev beskyldt for i advokatundersøgelsen på TV 2, mener de kvinder, som står bag beretningerne. Kritikken "gør indtryk" på Politikens chefredaktør, Anne Mette Svane, som dog står ved den journalistiske behandling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs