MediaWatch

Minister afviser at finansiere ekstern undersøgelse hos Forfatterskolen

Forfatterskolens formand har luftet muligheden for, at en ekstern undersøgelse af forhold på Forfatterskolen kan komme på tale. Men kulturministeren smækker kassen i og afviser, at ministeriet vil betale for en sådan undersøgelse.

Kulturminister Mette Bock (LA). | Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Hvis Forfatterskolen beslutter at iværksætte en ekstern undersøgelse af mulige krænkelser, så skal skolen ikke forvente, at Kulturministeriet stiller sig klar med finansiering. Det siger kulturminister Mette Bock (LA) til Berlingske.

Samme medie skrev tidligere på ugen, at Bodil Marie Stavning Thomsen, formand for Forfatterskolens bestyrelse, i en mail til Mette Bock i oktober luftede muligheden for at iværksætte en ekstern undersøgelse til estimeret 300-400.000 kr. Men de penge skal skolen altså ikke forvente, at Kulturministeriet hoster op med.

"Forfatterskolen er en selvejende institution, og den kan ikke bare komme og sige, at den gerne vil have 300-400.000 kroner til at lave en ekstern undersøgelse. Man skal i hvert fald ikke forvente, at man får dem," siger Mette Bock til Berlingske.

Blæsten om Forfatterskolen begyndte i slutningen af oktober, hvor det blev meddelt, at skolens rektor, Jeppe Brixvold, var blevet afskediget. Derudover oplyste Forfatterskolen, at den har oprettet en whistleblowerordning. Det skete, efter Forfatterskolens formand modtog et brev underskrevet af 55 forfattere med opfordring om at iværksætte en undersøgelse af rygter om sexchikane og upassende opførsel på skolen.

"Bestyrelsen ønsker at skabe en generel kulturændring til gavn for alle, der har eller har haft forbindelse til skolen, og derfor er whistleblowerordningen indrettet, så den kan afdække både nutidige og tidligere hændelser i Forfatterskolens historie," lød det 26. oktober i en pressemeddelelse fra Forfatterskolen.

Det er uvist, hvad der førte til afskedigelsen af rektor Jeppe Brixvold.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs