MediaWatch

Historisk retssag om PET-bog begynder på onsdag

Da tidligere PET-chef Jakob Scharf i oktober 2016 udgav bogen "Syv år for PET", anmeldte PET ham til politiet. Halvandet år senere kom anklageskriftet, og onsdag begynder den historiske retssag i Københavns Byret.

Foto: Thomas Borberg/POLFOTO

Onsdag begynder sagen mod den tidligere øverste chef for Politiets Efterretningstjeneste (PET), Jakob Scharf i Københavns Byret. Han er tiltalt for at bryde sin tavshedspligt ved at afsløre detaljer om PET’s arbejde, samarbejdspartnere og operationer i bogen "Syv år for PET", som udkom  i oktober 2016.

Ifølge artikler i søndagsudgaverne af Berlingske Tidende, Politiken og Jyllands-Posten det vigtigste spørgsmål, om Jakob Scharf brød sin tavshedspligt med bogen. Ifølge anklagemyndigheden er der 28 passager i bogen, som indeholder fortrolige oplysninger, der har svækket Danmarks sikkerhed.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Berlingske skipper papiraviser på helligdage - andre fastholder

Berlingske har skippet den trykte avis på helligdage, men andre vil fastholde printudgave viser MediaWatch-rundspørge. På længere sigt kan danske søndagsaviser på tryk dog være truede ifølge en medieforsker, fordi en stor del af indtægtsgrundlaget er forsvundet.

Tidligere EB-sportschef skifter ind hos Tipsbladet

Efter at være blevet opsagt som del af chefredaktør Henrik Qvortrups ændringer i Ekstra Bladets holdopstilling er avisens tidligere sportschef blevet en del af Tipsbladets kommentator-team som led i en digital oprustning. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs