MediaWatch

Islamkritiker kræver millionerstatning fra forlag

En tysk forfatter kræver knap 6 mio. kr. i erstatning af forlaget Random House, efter det i sidste øjeblik droppede udgivelse af islamkritisk bog.

Random House er en del af den internationale forlagskoncern Penguin Random House. | Foto: /ritzau/AP/Tim Ireland

Forfatteren Thilo Sarazzin kræver 800.000 euro - svarende til knap 6 mio. kr. - i erstatning, efter forlaget Random House for nyligt valgte at skrinlægge hans kommende bog "Feindliche Übernahme - wie der Islam den Fortschritt behindert und die Gesellschaft bedroht" ("Fjendtlig overtagelse. Hvordan islam hindrer fremskridt og truer samfundet"), der beskriver islams indvirkning på det tyske samfund. Det skriver Berlingske.

Thilo Sarazzin er kendt fra sine tidligere kontroversielle, islamkritiske bøger, hvor han bl.a. er blevet kritiseret for at være racistisk. Som sine tidligere bøger skulle den nye publiceres af Deutsche Verlags-Anstalt, et underforlag til Random House, der er et af verdens største forlag. Kort før udgivelsen har forlaget imidlertid besluttet sig for ikke at sende den islamkritiske bog på hylderne. Hvorfor er ikke blevet offentliggjort.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opsigelse i Ekstra Bladets ledelse, Podimo henter trecifret millionbeløb og Zentropa-chef frygter "international leverpostej" i dansk fiktiion er nogle af de vinde, der har blæst og formet det danske medielandskab i denne uge. Få dit overblik her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs