MediaWatch

Aarhus-forlag lukker satsning i København efter mindre end to år

Det aarhusianske forlag Turbine lukker sin afdeling i København og trækker sig ud af norsk forlagsselskab. I stedet skal der fokuseres mere målrettet på en skarpere udgivelsesportefølje og branding fra hovedsædet i Aarhus, fortæller direktør.

Turbine Forlaget. Direktør Jesper Tolstrup (tv) | Foto: Kåre Viemose/Polfoto

Med lidt over et årti på bagen har Forlaget Turbine relativt hurtigt trukket sig opad i den danske forlagsfødekæde og er blandt de større forlagsvirksomheder i landet. Det ensrettede fokus på vækst har dog kostet på bundlinjen, erkender forlagsdirektør og medstifter, Ulrik Tornhøj Skafte.

Derfor har forlaget taget en ny strategi til sig, der fokuserer skarpere på at forbedre bundlinjen ved at skære udgivelsesporteføljen til og i højere grad satse på "mere sikre" udgivelsesområder. Samtidig betyder det et farvel til Aarhus-forlagets afdeling i København, der blev etableret for mindre end to år siden i jagten på københavnske forfattere, ligesom Turbine trækker sig ud af et fællesejet forlagsselskab i Norge, der ikke har leveret tilfredsstillende, oplyser Ulrik Tornhøj Skafte.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs