MediaWatch

Mofibo-stifter investerer i hollandsk medietjeneste

It-millionæren Morten Strunge, der bl.a. har stiftet bogtjenesten Mofibo, går ind i sin største investering hidtil, idet han skyder godt 7,5 mio. kr. i den hollandske medietjeneste Blendle.

Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv
Morten Strunge forlader sin direktørpost hos Mofibo 31. marts. Foto: /ritzau/Finn Frandsen

Selvom Morten Strunge forrige år solgte sin digitale streamingtjeneste for bøger Mofibo til svenske Storytel, er han ikke færdig med mediemarkedet. Han har netop skudt 1 mio. euro, svarende til 7,5 mio. kr., i den hollandske medievirksomhed Blendle, hvor brugere kan købe sig adgang til artikler fra en række af verdens største medier. Det skriver Børsen.

Investeringen er ifølge erhvervsavisen Morten Strunges største hidtil, og ud over at pøse penge i virksomhedens vækstambitioner træder han også ind i Blendles bestyrelse.

"Jeg ser mange ligheder mellem de gamle mediehuse og store forlag. De ved godt, at de skal digitaliseres, men de får det ikke rigtigt gjort. På mange måder synes jeg, at medierne mangler at have kunden i fokus," siger Morten Strunge til Børsen.

Et krav til investeringen var bl.a., at Blendle ændrer forretningsmodellen, den har kørt efter hidtil, hvor brugerne betalte et engangsbeløb for at læse enkeltartikler fra mediehusene, der er en del af Blendles katalog. Den er imidlertid nu ændret til, at Blendle kører en abonnementsordning i stil med Mofibo, hvor brugerne betaler et fast månedligt beløb for fri adgang til artikelkalaloget.

Til Børsen siger Morten Strunge, at Blendle er i dialog med danske mediehuse, men at de danske mediehuse er "meget konservative". I dag er tjenesten kun tilgængelig i Holland og Tyskland.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere