MediaWatch

Forlag trækker bøger om ubådssag tilbage

Kritikken af den planlagte bogserie om den svenske journalist Kim Walls død får nu Saxo.com til at trække i land og tage udgivelsen af markedet. Timingen er upassende, erkender direktør.

Valdemar Jørgensen/Polfoto/Arkiv
Foto: /ritzau/Valdemar Jørgensen/Arkiv

Netboghandlen og forlaget Saxo.com tager konsekvensen af kritikken af udgivelsen om "Ubådsmysteriet" og trækker den tilbage, skriver TV 2.

Det blev mødt med undren og kritik, da forlaget Saxo onsdag udgav første del af den planlagte serie om den svenske journalist Kim Walls død. Men fredag trækker forlaget altså i land igen og tager serien af hylderne.

"Timingen i denne her udgivelse har helt klart været forkert. Den modstand, der har været, har været meget voldsommere, end vi havde regnet med har valgt at trække den stærkt omdiskuterede serie 'Ubådsmysteriet' tilbage," siger Jørgen Balle Olesen til TV 2.

Serien "Ubådsmysteriet" fik følgende ord med på vejen fra forlaget onsdag:

"Det er en serie, der går bag om Kim Walls død om bord på Nautilus og bliver til efterhånden som sagen udvikler sig. For hvad skete der egentlig på den ubåd? "Journalist og forfatter Thomas Djursing tager os med bag om sagen, og inviterer læserne ind i sin undersøgelse, når han taler med hemmelige kilder og finder spor, som politiet måske har overset."

Både brugere på Facebook, en mediejurist og en professor i presseetik har siden udtrykt undren over, at serien udgives, før domstolene har afsagt dom i sagen.

I første omgang forsvarede Jørgen Balle Olesen udgivelse med, at serien kunne "bringe ro på længere sigt for alle", fordi den var mere nøjagtig end netmediets overskrifter.

Fredag skifter han kurs:

"Vi må også konstatere, at serien udkommer på et dårligt tidspunkt. Indtil der er faldet en dom i denne sag, kommer vi ikke til at udgive mere," siger han til TV 2.

/ritzau/

Forsiden lige nu

Digital redaktionschef forlader TV 2

TV 2 skal på udkig efter en ny digital redaktionschef – nuværende chef stopper efter halvandet år for at få tid til at rejse med familien, skriver han på Linkedin.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere