MediaWatch

Bøger

Briefing: Ugen i mediebranchen

Der bliver rusket godt og grundigt op i DR's bestyrelse ved årsskiftet, og Bonnier Publications kommenterede i ugens løb den langtrukne forhandling om afskedigelser. Dét og meget mere i den ugentlige briefing fra begivenhedernes gang i mediebranchen.

Briefing: Ugen i mediebranchen

DR gennemførte ventet prikkerunde og nedlagde 382 stillinger, regeringen præsenterede filmudspil, og forlag efterlyste lavere moms på bøger. Alt det og meget mere i den ugentlige overflyvning over begivenhedernes gang i mediebranchen.

Efter EU's momsåbning: Forlag vil have lavere moms på bøger

Efter EU har givet grønt lys til, at medlemslandene kan reducere momsen på digitale udgivelser – på linje med trykte aviser – rasler danske forlag med sablen. Politikerne bør ikke kun kigge på momsen på e-aviser – og muligvis e-magasiner – men også både digitale og trykte bøger.

Forlæggere i Gads trækker sig tilbage

Knap et år efter grundlæggerne af Flachs forlag solgte virksomheden til Gads Forlag, vælger de nu at træde helt ud af selskabet for at gå på pension. Afløser er allerede på plads.

Gyldendals bogklubber får ny direktør

Udskiftningerne i ledelseslaget hos Gyldendal fortsætter – denne gang hos forlagets bogklubber, der får ny direktør, som er rekrutteret fra Det Kongelige Teater.

Historisk retssag om PET-bog begynder på onsdag

Da tidligere PET-chef Jakob Scharf i oktober 2016 udgav bogen "Syv år for PET", anmeldte PET ham til politiet. Halvandet år senere kom anklageskriftet, og onsdag begynder den historiske retssag i Københavns Byret.

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere