MediaWatch

Forlag

Briefing: Ugen i mediebranchen

TDC fortsatte med at miste tv-kunder i 2019, to store forlag meldte om digitale nyheder, og sag om PET-bog blev afgjort. Kom med på rundtur til ugens vigtigste nyheder i mediebranchen.

Gyldendal sælger nu flere bøger digitalt end på print

En milepæl er rundet for landets største forlag, hvor antallet af solgte digitale titler nu overgår printsalget. Det sker på ryggen af et år, hvor det digitale salg af lyd- og e-bøger steg med 20 pct. Omsætningen fra de trykte bøger udgør dog stadig langt størstedelen af forretningen.

Briefing: Ugen i mediebranchen

JP/Politikens Hus fik sidste år vristet sig mere fri af det pressede annoncemarked, et kinesisk ekko fra Muhammed-krisen fik bragt Mediedanmark i kog, og Nordjyske Medier nedlagde knap 50 stillinger. Det har været en hæsblæsende uge i mediebranchen, men fat mod, for overblikket får du lige her.

Populære forfattere dropper Gyldendal og rykker til nyt forlag

Adskillige forfattere, der hidtil har været udgivet på Rosinante under Gyldendal - heriblandt Helle Helle og Tine Høeg - har slået op med deres tidligere forlag og er nu rykket ind hos det spritnye forlag Gutkind, som har tidligere Rosinante-chef i spidsen.

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere