MediaWatch

Bøger

Danske Forlag skal have ny formand

I forbindelse med at Gyldendals adm. direktør, Stig Andersen, trækker sig tilbage, efterlader han også en tom stol i den danske forlæggerforening.

Streamingtjenester har drevet digitalt bogmarked frem

Den digitale omsætning i forlagsbranchen er tæt på at udgøre en femtedel af det samlede salg efter endnu et år med tocifret procentuel vækst. Det skyldes bl.a., at forrige års momentum for lydbøger eskalerede yderligere i 2017, forklarer direktør for Danske Forlag.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flest danskere er enige i regeringens beskæring af DR, dagblade vil undgå at gentage tidligere års fejl, når de kaster sig over podcasts, og regeringen vil give en ny TV 2-ejer mulighed for at trække sig efter syv år. Endnu en uge i Mediedanmark er gået - få overblikket her.

Digitalt salg giver løft til forlagsbranchen

Der er fremgang at spore i de danske forlags samlede omsætning i 2017. Det er udelukkende hentet ved digitalt salg, som opvejer en mindre tilbagegang i salget af de trykte titler, viser ny opgørelse.

Bibliotekspenge: Her er forfatterne der tjener mest

Den årlige fordeling af bibliotekspengene til forfattere er netop blevet offentliggjort. I alt bliver der uddelt 179 mio. kr. og for første gang giver også digitale udgivelser en bid af kagen - se listen over topscorerne her.

Freeways bogklub taber millioner

2017 blev det hidtil dyreste år for Freeways online bogklub Plusbog.dk, der øgede underskuddet markant og tabte 11 mio. kr. på bundlinjen.

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere