MediaWatch

Bøger

Ny webportal vil booste salget af den smalle litteratur

Den store omstilling: Mikrofest er navnet på en kommende online boghandel, som skal forsøge at øge salget af den smallere litteratur i Danmark. "Sitet skal ikke hjælpe til at fremme salget af flere krimier," lyder det fra én af stifterne.

Svensk People's Press-ejer gravede dybere underskud

Den svenske forlags- og streamingtjeneste Storytel fortsatte omsætningsvæksten i årets første halvdel, men samtidig er underskuddet i selskabet, der bl.a. ejer People's Press og Mofibo, mere end fordoblet.

Briefing: Ugen i mediebranchen

MediaWatch skød gang i en ny serie om forlagsbranchen, Dansk Folkeparti lancerede eget medie, og vi kortlagde første halvårs vigtigste jobskifter. Kom med på rundtur til ugens vigtigste begivenheder i mediebranchen.

Forlag bygger forretning på at forfatterne spæder til økonomisk

Den store omstilling: Det skorter ikke på danskere med bogdrømme i rygsækken. Men vejen til at kunne skrive forfatter på CV'et slutter for mange, når de indser, at de fleste forlag ikke er interesserede i at entrere med ukendte forfattere. Hos Forlaget Mellemgaard har man dog skabt en forretning på at medudgive bøger, hvor forfatteren selv finansierer en del af arbejdet.

Harlequin konkurrerer med chips og ugeblade - ikke med andre forlag

Den store omstilling: Hos forlaget Harlequin tæller man ikke de andre danske forlag blandt de primære konkurrenter – i stedet kæmper forlagets bøger mod bland selv-slik og supermarkedernes bladhylder om kundernes opmærksomhed. Satsningen på den lettere del af litteraturmarkedet har skabt loyale og tilbagevendende kunder, som øger produktets appel hos distributørerne.

Forlagsbranchen -  både forretning og idealisme

Den store omstilling: Hold dig væk fra forlagsbranchen, hvis du er iværksætter og drømmer om den store økonomiske succes - mange forlag tjener ikke "en hujende fis", hedder det fra forfatter til brancherapport. Men ifølge en minianalyse formår nogle forlag ikke desto mindre at tjene penge og polstre virksomhederne. Investeringer og tilpasninger satte dog sine spor i 2017.

"Djævelen såvel som åbningerne vil ligge i detaljerne, så dem skal vi have styr på"

Sommer 7'er: De nye udbudsbetingelser for Radio24syvs sendeflade skal granskes - for det er ikke sikkert, at det overhovedet giver mening for radiostationen at byde ind igen, lyder det fra Jakob Kvist, bestyrelsesmedlem i Radio24syv og kreativ direktør på forlaget People’s Press, der sender hård kritik mod politikernes måde at håndtere det nye medieforlig på.

Saxo.com vil kæmpe mod Amazon på mere end pris

Den digitale boghandel og streamingtjeneste er klar til at tage kampen op mod den amerikanske e-handel, der ifølge rygter er på vej ind i Norden. Det handler ikke kun om pris og leveringstid, mener Saxo's direktør.

Harry Potter-forlag indleder året med vækst

Både udgivelser inden for fakta og fiktion har været med til at løfte omsætningen for det internationale britiske forlag Bloomsbury i de første traditionelt små måneder af regnskabsår og bogsæson.

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere