MediaWatch

Nyt projekt skal undersøge danskernes syn på nyheder

Kulturstyrelsen igangsætter en undersøgelse, der skal kaste lys over, hvordan forskellige dele af befolkningen opfatter nyheder og aktualitetsstof.

Hvordan ser forskellige befolkningsgrupper egentlig på, hvad nyheder og aktualitetsstof er? Og har vores opfattelse af nyheder og aktualitet ændret sig i takt med seneste års medieudvikling?

Det skal et nyt projekt, som Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) skal gennemføre for Slots- og Kulturstyrelsen, undersøge som en del af styrelsens rapportering om mediernes udvikling i Danmark. Det skriver Kulturstyrelsen i en pressemeddelelse.

Formålet er bl.a. at finde ud af, om der eksempelvis er kommet en "større mangfoldighed" i, hvordan nyheder opfattes i befolkningen, hvilken rolle nyheder og aktualitet spiller for folk i forhold til deres kontakt med samfundet, samt hvordan det står til med tilliden til "nyheder, aktualitet og det politiske system", lyder det i projektbeskrivelsen.

Efter en udbudsrunde i begyndelsen af året, hvor der i alt indløb syv tilbud fra forskellige aktører, har styrelsen valgt DMJX til at udføre undersøgelsen, som skal ledes af forskningsleder i sociale medier ved DMJX, Jakob Linaa Jensen. De øvrige forskere fra journalisthøjskolen er forskningslektor Flemming Tait Svith og forskningschef Roger Buch.

Det forventes, at projektet bliver afsluttet medio 2019.

Styrelse præciserer rapport om mediemarkedet

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Regeringen går efter kun at sælge 49 pct. af TV 2, ugebladskæmpen Aller kom med regnskab, som ikke så godt ud for den danske dels vedkommende, og DF meldte sig klar til at skrue på de ønskede DR-besparelser. Det er blevet tid til ugens tour gennem mediebranchens største begivenheder.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere