MediaWatch

Berlingske henter ny udlandsredaktør hos DR

DR's udlandsredaktør stopper i public service-huset for at skifte til Berlingske, hvor hun skal varetage samme rolle.

Foto: /ritzau/Per Folkver

Siden Berlingskes hidtidige udlandsredaktør Anna Libak i maj meddelte sin fratrædelse, har det stået uklart, hvem der skulle overtage posten.

Nu er der sat navn på hendes afløser. Det bliver DR's udlandsredaktør, Ida Ebbensgaard, der fremover får ansvaret for Berlingskes internationale dækning. Det oplyser Ida Ebbensgaard selv på Twitter.

Ida Ebbensgaard (1979), har været ansat i DR siden 2010 som bl.a. vært på DR2 Udland, radiovært på P3 og P1 samt reporter. Siden 2014 har hun haft posten som udlandsredaktør.

Berlingskes ansvarshavende chefredaktør, Tom Jensen, udtaler til avisen selv, at han ser frem til samarbejdet med avisens nye udlandsredaktør:

"Jeg glæder mig meget til at arbejde sammen med Ida Ebbensgaard, som har en dybtgående indsigt i det internationale stof, er en topprofessionel journalist - og med stærke digitale kompetencer. Jeg er sikker på, hun bliver en forrygende god udlandsredaktør på Berlingske," siger han.

Ida Ebbensgaards tidligere ansættelser tæller bl.a. pressechef for Connie Hedegaard i Miljøministeriet samt Klima- og Energiministeriet og reporter på Politiken. Hun er desuden formand for Cavlingkomiteen, som hun har været en del af siden 2013.

Hun er uddannet journalist fra SDU i 2007. Hun tiltræder sin nye stilling 15. november, skriver Berlingske.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Socialdemokratiet vil have Netflix til at betale til dansk indholdsproduktion, finansdirektøren i Berlingske Media stoppede, og North Media har vendt nedtur til optur takket være Postnord-krisen. Vil du have overblik over ugen, der gik i mediebranchen? Så læs med.

Tidligere DR-profiler: DR-struktur kan give uklarhed om magtfordeling

DR’s opbygning mellem på den ene side de producerende enheder som DR Nyheder og DR Kultur og på den anden side den strategiske chefredaktion i DR Medier, der sidder med ordrerbogen, skaber usikkerhed om, hvem der reelt bestemmer, ifølge flere kilder, som Berlingske business har talt med.

Dramatisk greb i DR’s Liberty vækker kritik

DR’s nye søndagssats, dramaserien ’Liberty’, der bygger på romanen af samme navn, får kritik forud for premieren søndag aften. DR gør romanen til et ”almindelig soap-agtigt familiedrama,” lyder det blandt andet.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere