MediaWatch

Politiken omgør måling af magtens elite efter fejl

Ommer: Efter Politiken i weekenden omtalte en fejlagtig meningsmåling, har avisen og analyseinstituttet bag foretaget en ny rundspørge, der bekræfter opfattelsen af medierne som mest magtfulde i samfundet.

Politiken beklagede i går weekendens omtale af en meningsmåling om magteliten i Danmark, efter avisen og analyseinstituttet bag målingen havde opdaget, at rundspørgen var behæftet med fejl.

To svarkategorier var nemlig røget ud, da analyseinstituttet Megafon spurgte godt 1000 deltagere om, hvilke samfundsgrupper de så som de mest magtfulde - og også for magtfulde.

Politiken har i dagens avis omgjort undersøgelsen sammen med Megafon, hvor fejlen startede. Den nye måling rokker dog ikke ved hovedkonklusionen, der først blev bragt frem. Medierne opfattes af flest - over 50 pct. - som den gruppe, der især har for meget magt i Danmark.

På de efterfølgende placeringer er der imidlertid ændringer i magtbilledet i den nye måling. Her træder "Erhvervslivets top", der var en af de to manglende svarkategorier i første hug, ind på en andenplads, mens den anden forsvundne svarkategori "Embedsværket" vurderes som den fjerdemest magtfulde gruppe efter "EU-institutioner". Sidstnævnte var i den første fejlagtige undersøgelse placeret på andenpladsen.

Politiken beklager fejl i måling af magtens elite

Megafon: Danskerne er skeptiske ved mediernes magt

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Regeringen går efter kun at sælge 49 pct. af TV 2, ugebladskæmpen Aller kom med regnskab, som ikke så godt ud for den danske dels vedkommende, og DF meldte sig klar til at skrue på de ønskede DR-besparelser. Det er blevet tid til ugens tour gennem mediebranchens største begivenheder.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere