MediaWatch

Politiken beklager fejl i måling af magtens elite

En meningsmåling om magteliten i Danmark, hvor medierne var topscorer, "løb af sporet", da to svar-kategorier fejlagtigt ikke kom med i spørgeundersøgelsen, som Politiken i weekenden skrev om.

Lørdag kunne læserne på Poltiken.dk se medierne udråbt som den gruppe, flest danskere, 55 pct., mener, har for meget magt i samfundet ifølge en meningsmåling.

Megafon: Danskerne er skeptiske ved mediernes magt

Medierne blev en klar topscorer på magtbarometeret foran grupper som EU's institutioner, Den kreative klasse og Politikere.

Nu trækker Politiken imidlertid i land på konklusionerne, skriver avisen i en rettelse, fordi meningsmålingen blev gennemført med en basal mangel og fejl, skriver avisen. To svar-kategorier kom fejlagtigt ikke med, da spørgsmålene blev sendt ud, og det betyder, at hverken "Erhvervslivets top" eller "Embedsværket" var en del af svarmulighederne.

Konklusioner og procentandele i artiklen, Politiken skrev i weekenden, "hviler på et mangelfuldt grundlag og er dermed forkerte", skriver avisen i rettelsen og beklager samtidig fejlen.

Hvor meget anderledes opfattelsen af den danske magtelite havde været med 10 i stedet for 8 svarmuligheder, melder historien af gode grunde ikke et svar på.

Forsiden lige nu

Tv-status: Discovery og MTG vandt seerandele i 2017

Mediebureau kårer Discovery som "den store vinder i 2017", mens også MTG havde fremgang blandt de 19-50 årige. Omvendt gik TV 2 tilbage i målgruppen, men er stadig størst blandt alle danskere. Få et overblik over styrkeforholdet mellem kanalfamilierne i 2017 her.

Seneste Aviser

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere