MediaWatch

Konkurrencestyrelsen vil granske ejerskabsregler efter Børsen-opkøb

Efter JP/Politikens Hus' investering i Børsen vil Konkurrence- og forbrugerstyrelsen undersøge, om der er brug for regler om minoritetsposter, der kan skade konkurrencen på markedet.

Foto: /ritzau/Søren Sielemann/

Det kan skade konkurrencen, hvis konkurrerende virksomheder køber op i hinanden - også selvom de kun ejer en minoritetspost.

Sådan lyder det fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, der nu vil kortlægge, hvor mange konkurrenter der ejer dele af hinanden, og undersøge muligheden for regler på området.

Det skriver Finans.

"Selv om man juridisk ikke gennemfører et kontrolskifte, når man køber en minoritetsaktiepost, kan der stadig være en del af de konkurrenceskadelige effekter, man ville have haft ved en fusion," siger Søren Bo Rasmussen, kontorchef i Konkurrence- og forbrugerstyrelsen, til erhvervsmediet.

Det er blandt andet efter, at JP/Politikens Hus købte 49,9 pct. af Børsen, at styrelsen har fået lyst til at diskutere minoritetsposter.

Stig Ørskov, der er topchef for JP/Politikens Hus, afviser over for Finans, at mediehusets investering i Børsen påvirker konkurrencen mellem medierne.

Forsiden lige nu

Ny praktikantaftale er på plads

Dansk Journalistforbund og Danske Mediers Arbejdsgiverforening har indgået en ny praktikantaftale, der betyder et lønfald på næsten 19 pct. og mere læring til de studerende.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere