MediaWatch

Krab-Johansen erstatter Maix på Berlingske Media

Efter 16 måneder på posten stopper Mette Maix som adm. direktør for Berlingske Media, der henter Anders Krab-Johansen som afløser.

Anders Krab-Johansen, kommende direktør for Berlingske Media.

Som MediaWatch skrev tidligere på dagen, stopper Mette Maix som adm. direktør for Berlingske Media og erstattes af Anders Krab-Johansen, adm. direktør og chefredaktør for Børsen. Det bekræfter Berlingske Media i en pressemeddelelse.

Mette Maix har bestredet posten siden februar 2016. Hun skal fra 1. august være adm. direktør for detailkæden Flying Tiger. Anders Krab-Johansen tiltræder stillingen, når han er blevet løst fra sin kontrakt på Børsen.

"Det er med stor tilfredshed, at det har været muligt at tiltrække så stærk en medie virksomhedsleder som Anders Krab-Johansen til Berlingske Media. Jeg er overbevist om at han er den rigtige person til at styre Berlingske Media og lede virksomheden igennem den næste fase. Vi er en medievirksomhed, og forandringer er en del af vores hverdag både i strategien og i produkterne. Derfor er det vigtigt med et stærkt publicistisk lederskab, og det får vi med Anders," udtaler Kim Graven-Nielsen, bestyrelsesformand for Berlingske Media, i en pressemeddelelse.

Interne Børsen-folk overtager midlertidigt

Anders Krab-Johansen takker dermed af efter lidt over seks år på Børsen, hvor han tiltrådte i begyndelsen af 2011 som afløser for Leif Beck Fallesen.

Børsen skriver, at kommerciel direktør Allan Hansen bliver udnævnt midlertidigt som adm. direktør, mens nyhedschef Jørgen Andresen tager over midlertidigt som ansv. nyhedschef. Anders Krab-Johansen vil de kommende uge arbejde med direktionen om at overlevere forretningen.

Videre skriver Børsen, at rekrutteringsprocessen for at finde en permanent afløser begynder omgående.

Den afgående Berlingske-direktør Mette Maix kalder det "en unik chance" at komme til at stå i spidsen for Flying Tiger.

"Det har været et rigtigt godt og intensivt år, jeg har haft som CEO i Berlingske Media, som jeg synes er en fantastisk organisation. Jeg er glad for at kunne overlevere et stærkere og mere fokuseret Berlingske Media," udtaler Mette Maix.

Mere fra MediaWatch

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs