MediaWatch

Landbrugsmedier taber slag om betalt frokostpause

Medarbejderne på Landbrugsmedierne kan beholde den betalte frokostpause, har en voldgiftssag netop afgjort.

Landbrug & Fødevarers hovedsæde, Axelborg i København. Foto: Mik Eskestad/Polfoto/Arkiv

Landsbrugsmedierne, som bl.a. udgiver Landsbrugsavisen og som ejes af Landbrug og Fødevarer, kan ikke sløjfe medarbejdernes betalte frokostpause uden en ny overenskomst, som ledelsen har ønsket. Det har en voldgiftsret fastslået, skriver Journalisten.

Sagen har stået mellem Dansk Journalistforbund på den ene side og Landbrugsmediernes ledelse på den anden og har stået på siden 2015. Her varslede ledelsen en afskaffelse af den betalte frokostpause med virkning fra et år senere. Sagen var oprindeligt berammet til efteråret 2016, men blev udskudt til maj i år som følge af DR-sagen, der altså blev afgjort i går.

"Jeg er selvfølgelig ked af, at vi har tabt sagen. Jeg er ikke jurist, så detaljerne har jeg overladt til juristerne. Men vi gik selvfølgelig igennem alt det her bøvl, fordi vi forventede at vinde," siger chefredaktør og adm. direktør i Landbrugsmedierne, Henrik Lisberg, til Journalisten, og tilføjer, at Landbrugsmedierne har tænkt sig at overholde afgørelsen.

Tillidsrepræsentant på Landbrugsmedierne Morten Thomsen er lettet over afgørelsen. Han håber ikke, at sagen får konsekvensen for forhandlingerne om en ny overenskomst, som udløb tidligere i år, men som har været sat på standby under sagen, siger han til Journalisten.

I februar afgjorde en voldgiftssag også, at de ansatte i DR kan beholde den betalte frokostpause.

Forsiden lige nu

Netflix glider af på S-forslag og sender bolden tilbage til politikerne

Den amerikanske streamingtjeneste vil ikke svare på, om den er klar til at imødekomme ønske fra flere partier om at betale en procentdel af sin omsætning tilbage til det danske produktionsmiljø. Tværtimod mener Netflix, at det er op til politikerne at finde løsninger, der "tilskynder investeringer".

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere