MediaWatch

Prisuddeling: Her er årets bladtegnere

Danske Bladtegnere har kåret Årets Bladtegner og Årets Bladtegning ved en prisfest i Grøften i Tivoli i København.

To danske tegnere er blevet hædret for deres bladtegninger i danske dagblade, da foreningen Danske Bladtegnere kårede vinderne af Årets Bladtegner og Årets Bladtegning.

Berlingske-tegner Lars Andersen vandt prisen for Årets Bladtegning for sin tegning 'Sindelagsprøve', som han tegnede, da Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen foreslog at, yderliggående imamer skulle afvises ved grænsen. Det fremgår af Facebook-siden for Årets Bladtegning.

”Selv de klogeste mennesker kan tage fejl. Min bedste chefredaktør - salig Tøger Seidenfaden - lavede to store bommerter. Den ene var, at han ikke ville have Lars - som var ansat på Politiken som grafiker - til at tegne. Derfor er det nu Berlingerens læsere, der sidder og griner af hans tegninger,” sagde Roald Als, tegner for Politiken, til pristalen ifølge Journalisten.

Jyllands-Postens tegner Niels Bo Bojesen vandt prisen for Årets Bladtegner.

"Jeg forestiller mig den yderste konsekvens af de ting, som sker. Og så er det bare at give den fuld skrue og se, hvad det kan ende med og tegne det frem," siger han til Jyllands-Posten i et interview.

Han lader tankerne få frit løb og har aldrig en færdig ide, inden han går i gang.

Bladtegner havde frie hænder på Jyllands-Posten

Bladtegnere hædrer "dagbogsblogger" og "mester i karikaturtegning"

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere