MediaWatch

Mediechefer: Vi fører ikke kampagne mod DR

Flere chefredaktører afviser at dække DR ud fra en bestemt agenda, som DR-nyhedsdirektør i går anklagede unavngivne medier for at gøre.

Søren Bidstrup/Polfoto
Tom Jensen, chefredaktør, Berlingske. Foto: Søren Bidstrup/Polfoto

Ulrik Haagrup, nyhedsdirektør hos DR, beskyldte i går unavngivne medier for at føre en lobbykampagne mod DR i spalterne. Den beskyldning skyder en række chefredaktører ned, skriver Altinget, der har talt med chefredaktørerne for Berlingske, Jyllands-Posten og Ekstra Bladet.

Ulrik Haagerup sagde i går ligeledes til Altinget, han mener, at en del af den redaktionelle dækning af DR de seneste år "virker meget koordineret – med en lobbykampagne, som er igangsat." Men en sådan kampagne findes ikke, mener chefredaktørerne for flere dagblade.

"Det er altid sådan, at journalistiske idéer opstår i et samspil mellem journalister og redaktører. Men vi sender ikke journalister i byen for at skrive artikler med en bestemt konklusion. Vi dækker DR ud fra de samme journalistiske principper, som vi dækker alt andet," siger Tom Jensen, chefredaktør på Berlingske, til Altinget og får opbakning fra de to øvrige chefredaktører fra Ekstra Bladet og Jyllands-Posten.

Ulrik Haagerups kommentar faldt i et interview med Altinget, efter samme medie dagen forinden havde bragt et debatindlæg fra nyhedsdirektøren, hvor han antydede samme holdning.

"Det mest sukfremtvingende er dog den kollektive, kommercielle mediestrategi forklædt som journalistik, som handler om at gøde jorden for politikerne, der helst skal påvirkes til at tro, at det vil løse dagbladenes uomtvistelige problemer, hvis heller ikke DR i fremtiden vil være i stand til at levere ordentligt indhold til hele befolkningen og binde Danmark sammen," skrev Ulrik Haagerup i indlægget på Altinget.

Nyhedsdirektøren annoncerede tidligere på foråret sin exit fra DR. Han skal fra 1. september stå i spidsen for Constructive Institute, der vil have fokus på konstruktiv journalistik og have base på Aarhus Universitet.

Forsiden lige nu

Netflix glider af på S-forslag og sender bolden tilbage til politikerne

Den amerikanske streamingtjeneste vil ikke svare på, om den er klar til at imødekomme ønske fra flere partier om at betale en procentdel af sin omsætning tilbage til det danske produktionsmiljø. Tværtimod mener Netflix, at det er op til politikerne at finde løsninger, der "tilskynder investeringer".

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere