MediaWatch

Journalisthøjskolen kan blive til boliger

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus, som bliver forladt af både studerende og lærere i 2019, skal danne basis for et nyt bykvarter med boliger til 1000 mennesker, hvis investor og arkitekter får deres vilje.

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, DMJX, skal rømmes. I stedet skal området være samlingspunkt for et nyt bykvarter, skriver Århus Stiftstidende.

Det er ejendomsselskabet Domis, der er ejet af den lokale storinvestor Claus Hommelhoff, som overtager skolen i 2019. Selskabet samarbejder med arkitektfirmaet Sleth og Aarhus Kommune om en helhedsplan om at omdanne den grå bygning til et bykvarter, hvor cirka 1000 mennesker kan bo. Hovedbygningen skal bevares, men der skal bygges boliger i to til 10 etager bagved.

Der vil blandt andet være boliger til til socialt udsatte, almindelige boliger og 300 ungdomsboliger i området, hvor man også forsøger at få plads til detailhandel.

Projektet er endnu blot et forslag til lokalplan for en omdannelse af journalisthøjskolen. Men Simon Detjen Schmidt, arkitekt og planlægger i kommunes afdeling for byudvikling og mobilitet, forventer, at en skitse vil være klar i løbet af året og at en endelig lokalplan er klar i løbet af 2018, fremgår det.

"Vi har retningen på projektet nu. Journalisthøjskolen regnes blandt arkitekter for en fin bygning, der er markant for sin tid. Planen er at bevare selve hovedbygningen og genanvende den. Vi taler blandt andet om, at storbylandsbyen skal have fællesfaciliteter på skolen," siger han til avisen.

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole rykker efter planen ind i nye bygninger i Katrinebjerg i Aarhus i 2019.

Forsiden lige nu

DF vil fastholde DR's programindkøb trods besparelser

Private producenter frygter at blive ramt på ordrebog og økonomi, hvis Dansk Folkeparti får opbakning til en stor nedskæring af DR. Det bør dog gå mindst muligt ud over eksterne produktioner, siger partiets medieordfører.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere