MediaWatch

JP/Politikens PET-sag skal for Højesteret i oktober

Principielt spørgsmål om "Syv år for PET" kommer for Højesteret over et år efter, at bogen blev udgivet.

Foto: Thomas Borberg/Polfoto/Arkiv

Den 26. oktober tager Højesteret fat på et afgørende hjørne af sagen om bogen "Syv år for PET", som Politiken udgav i oktober 2016. Det skriver Danske Medier.

Politiken offentliggjorde bogen 9. oktober, på trods af der var nedlagt et forbud ved Københavns Byret mod at udgive bogen. Forbuddet blev stilet til JP/Politikens Hus og ikke til medievirksomhedens enkelte titler og deres chefredaktører.

Og det er alene spørgsmålet, om hvorvidt JP/Politikens Hus var den rette modtager af forbuddet mod at udgive bogen, der skal behandles af Højesteret til oktober.

Argumentet fra mediehuset er i grove træk, at ansvaret for mediers indhold alene er den ansvarshavende chefredaktørs, og mediekoncernen mener derfor ikke, at JP/Politikens Hus var den rigtige at sende forbuddet til.

Sagen har desuden resulteret i, at JP/Politikens Hus er blevet stævnet af PET. Kravet lyder en bøde på 15 mio. kr. og en fængselsstraf på fire måneder til Politikens chefredaktør, Christian Jensen.

Disclaimer: MediaWatch er en del af Watch Medier under JP/Politikens Hus, men har redaktionel frihed til at dække JP/Politikens Hus som alle andre medievirksomheder. Medarbejderne på MediaWatch og Watch Medier sidder på egen adresse og deltager ikke i orienterende medarbejdermøder i JP/Politikens Hus.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs