MediaWatch

Medie: Detailkæde vil kapre Berlingskes topchef

Detailkæde har udset sig Berlingske Medias adm. direktør som ny topchef, skriver erhvervsmedie. Berlingskes formand afviser over for MediaWatch, at direktøren er på vej væk.

Foto: PR/Berlingske Media

Berlingske Media kan være på vej mod endnu et skifte i topledelsen, skriver erhvervsmediet InsideBusiness.

Ifølge InsideBusiness ønsker detailkæden Flying Tiger og ejeren, kapitalfonden EQT, at hyre Mette Maix, Berlingske Medias adm. direktør, som selskabets nye topchef.

InsideBusiness skriver, at ifølge en række kilder med "indgående kendskab til processen" ligger Flying Tiger og EQT i forhandlinger Mette Maix om stillingen og håber, at hun kan starte efter sommerferien.

Hun er udset til at afløse Xavier Vidal, som blev fyret som adm. direktør for Flying Tiger i begyndelsen af januar. Mette Maix blev hentet til Berlingske Media for lidt over et år siden, hvor hun netop kom fra detailbranchen som direktør i Føtex.

Hverken Flying Tiger eller Mette Maix har kommentarer til InsideBusiness' oplysninger.

Over for MediaWatch afviser bestyrelsesformand i Berlingske Media, Kim Graven-Nielsen, imidlertid, at Mette Maix ligger i forhandlinger med kapitalfonden og Flying Tiger.

"Mette er de seneste måneder blevet kontaktet fra medierne i forbindelse med Lauritz.com og andre detail handelsjob. Dette er blot en mere. Så jeg kan afkræfte dette," skriver Kim Graven-Nielsen.

I sidste uge stoppede René Brøchner som kommerciel direktør i Berlingske Media efter bare otte måneder på posten. I en intern mail fra ledelsen i mediehuset fremgik det, at René Brøchners afgang var et direkte led i en omlægning af koncernens kommercielle struktur for at sikre en "klarere beslutningsstruktur."

Efterfølgende forklarede Rene Brøchner, at hans afsked var en konsekvens af fusionen med BT og etableringen af BTMX, som mere eller mindre overflødiggjorde hans tværgående koncernrolle med ansvar for de kommercielle områder.

MediaWatch forsøger at få en kommentar til InsideBusiness' oplysninger fra Mette Maix og Flying Tigers ejer, EQT.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Bornholms Tidende er sendt ud i spare- og fyringsrunde, DR's dramachef blev afskediget, og Louds nye programdirektør varslede store forandringer for den unge radio. Få overblikket over en travl uge i den danske mediebranche.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs