MediaWatch

Information henter ny kulturredaktør fra Politiken

Katrine Hornstrup Yde skifter Politiken ud med Information, hvor hun skal være kulturredaktør. Blandt hendes opgaver er at udvikle kulturdækningen digitalt.

Finn Frandsen/Polfoto
Foto: Finn Frandsen/Polfoto

Katrine Hornstrup Yde bliver fra 1. september kulturredaktør på Information, skriver avisen.

Hun kommer fra en stilling som kritiker og podcastredaktør på Politiken og har tidligere været ansat på Information som filmkritiker.

"Vi vil have en redaktør, som kan gøre kulturen stærkere på Information. Som insisterer på, at kultur er væsentligt i sig selv og ikke behøver være udtryk for alt muligt i samfundet for at være interessant, og som ser kritik som en vigtig journalistisk genre i sig selv," siger chefredaktør Rune Lykkeberg om den kommende kulturredaktørs opgaver.

Derudover skal Katrine Hornstrup yde tænke digitalt og i nye formater, siger chefredaktøren.

"Vi skal turde gøre hvad som helst. Det gælder både større journalistiske satsninger og flere og vildere sjove digitale formater. Kulturen skal satse hårdere på at blive dagsordensættende med vores kritikstof og med vores fokusområder. Det vigtige er at vi skriver nysgerrigt, begejstret og kritisk," udtaler Katrine Hornstrup Yde om sit nye job.

Katrine Hornstrup Yde afløser på posten Johanne Pontoppidan Tuxen, oplyser Rune Lykkeberg til MediaWatch. Frem til den nyudnævnte redaktør tiltræder 1. september, vil litteraturredaktør Peter Nielsen vikariere som kulturredaktør.

Dagens jobskifte er det seneste af en flere, der igennem et lille år har øget trafikken mellem Politiken og Information i forbindelse med sidste års chefredaktørskifte på Politiken. Da Christian Jensens skiftede fra Information til Politikens chefredaktørkontor, tog avisens daværende kulturredaktør, Rune Lykkeberg, turen den modsatte vej for at afløse Christian Jensen som chefredakatør på Information. Siden fulgte digital chefredaktør Troels Behrendt Jørgensen med Christian Jensen til Politiken sammen med Informations tidligere direktør Mette Davidsen-Nielsen, der overtog jobbet som kulturredaktør på Politiken efter Rune Lykkeberg.

Forsiden lige nu

Ny praktikantaftale er på plads

Dansk Journalistforbund og Danske Mediers Arbejdsgiverforening har indgået en ny praktikantaftale, der betyder et lønfald på næsten 19 pct. og mere læring til de studerende.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere