MediaWatch

Mange medier har ikke tilmeldt Facebook-sider til Pressenævnet

Nyhedsmediernes Facebook-sider er ofte ikke underlagt samme presseetiske kontrol som mediernes øvrige udgivelser, fordi de ikke er tilmeldt til Pressenævnet.

PR/Facebook
Facebook inviterer gerne mediernes indhold om bord f.eks. med Instant Articles, men mange danske medier har ikke tilmeldt deres Facebook-sider til Pressenævnet, så læserne f.eks. har mulighed for at klage over indholdet Foto: PR/Facebook

Børsen, DR og Sjællandske Medier har. Berlingske, Jyllands-Posten, Information og mange andre medier har ikke. Der er langt til den konsekvente tilmelding af mediernes Facebook-sider til Pressenævnet, skriver Journalisten.

Det betyder, at medierne på Facebook ikke er underlagt de vejledende presseetiske regler, og at læserne ikke kan klage til Pressenævnet over mediernes indhold eller ageren på det sociale medie.

Det fik for nylig Pressenævnet til at afvise en klage fra en læser, der havde fået fjernet en kommentar fra Informations Facebook-side med den begrundelse, at siden ikke er tilmeldt og underlagt samme pressetiske kontrol som printavisen eller information.dk.

”Vi arbejder på sagen. Men vi er ved at undersøge konsekvenserne,” siger ansv. chefredaktør Rune Lykkeberg, Information, der uddyber, at huet bl.a. er ved at få afklaret, om en tilmelding vil betyde, at samtlige kommentarer på Facebook-siden vil være underlagt de presseetiske regler, hvis den tilmeldes.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Sagaen om TDC's fusion med MTG's nordiske tv-forretning fortsatte, flere selskaber præsenterede regnskaber, og flere medier klagede over afslag på mediestøtte. Få overblikket over ugens gang i mediebranchen.

Canal Digital satser på ny alt-i-en tv-boks

Tv-distributøren melder sig ind i den skærpede konkurrence om tv-kunderne med en ny tv-boks, der skal fungere som one-stop-shop og indgang til både flow-, streaming- og web-tv.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere