MediaWatch

Norske mediehuse søsætter ny tjeneste mod falske nyheder

De tre mediekonkurrenter Dagbladet, VG og NRK har indgået et samarbejde om et fælles site med kræfter til at faktatjekke og afdække falske nyheder.

Tirsdag annoncerede tre af Norges største medier Dagbladet, VG og NRK, at de går sammen om en fællestjeneste med navnet "Faktisk", som har til formål at bekæmpe falske nyheder og såkaldte alternative fakta. Det skriver Dagbladet.

"Dette er en tjeneste, som, vi håber, kommer til at rydde op i samfundsdebatten, potentielt forbedre den politiske debat, gøre det mere enkelt for de fleste nordmænd at skille fakta fra holdninger og på sigt gøre medierne bedre og skærpe journalistikken. Tjenesten er et kinderæg, hvis vi lykkes," udtalte Gard Steiro, chefredaktør på VG, på en pressemøde om det nye initiativ, skriver Dagbladet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Top 20: OL-håndbold og sejlsport trak flest seere

TV 2's nye underholdningsprogram "Først og sidst" tabte sin førerposition fra forrige uge til en række OL-opgør, som skubbede andre formater ned af listen. OL stod for 12 af 20 udsendelser i Kantar Gallups liste over sidste uges 20 mest sete liveprogrammer.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs