MediaWatch

Dansk journalist nævnt på liste hos syrisk efterretningstjeneste

Jeppe Nybroe er én af 200 danskere, som er nævnt på liste fra syrisk efterretningstjeneste. Det er "skræmmende og ubehagelige" oplysninger for ham.

Niels Hougaard/Polfoto/Arkiv
Foto: Niels Hougaard/Polfoto/Arkiv

Den danske journalist Jeppe Nybroe er én af cirka 200 danskere, der står på en liste hos den syriske efterretningstjeneste. Det skriver Berlingske.

Personerne på listen er ifølge avisen enten forment adgang til Syrien, eller også er der udstedt en arrestordre på dem. Den lækkede liste med de 200 danske navne har Berlingske fået adgang til via det syriske medie Zaman al-Wasl.

Jeppe Nybroe, der tidligere har været DR- og TV 2 Øst-vært samt vært på TV3-programmet "Krimicentralen" og i 2014 blev kidnappet i Libanon tæt på grænsen til Syrien, skriver i en kommentar til Berlingske, at han finder det skræmmende og ubehageligt, at hans navn figurerer på listen fra den syriske efterretningstjeneste.

"Arrestordren er tilsyneladende oprettet i 2014, altså det år jeg var kidnappet på grænsen mellem Libanon og Syrien – og det er da tankevækkende. Jeg kan kun gisne om, at ønsket fra efterretningstjenesten om at tale med mig måske kan have forbindelse til nogle eller noget i personkredsen omkring min kidnapning, også fordi jeg er oplyst om, at efterlysningen kommer fra den militære efterretningstjeneste i Syrien, altså dem der tager sig af de mest alvorlige sager," skriver Jeppe Nybroe til Berlingske.

Blandt de øvrige danskere på listen er Naser Khader, folketingsmedlem for Konservative.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Socialdemokratiet vil have Netflix til at betale til dansk indholdsproduktion, finansdirektøren i Berlingske Media stoppede, og North Media har vendt nedtur til optur takket være Postnord-krisen. Vil du have overblik over ugen, der gik i mediebranchen? Så læs med.

Tidligere DR-profiler: DR-struktur kan give uklarhed om magtfordeling

DR’s opbygning mellem på den ene side de producerende enheder som DR Nyheder og DR Kultur og på den anden side den strategiske chefredaktion i DR Medier, der sidder med ordrerbogen, skaber usikkerhed om, hvem der reelt bestemmer, ifølge flere kilder, som Berlingske business har talt med.

Dramatisk greb i DR’s Liberty vækker kritik

DR’s nye søndagssats, dramaserien ’Liberty’, der bygger på romanen af samme navn, får kritik forud for premieren søndag aften. DR gør romanen til et ”almindelig soap-agtigt familiedrama,” lyder det blandt andet.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere