MediaWatch

Journalister på JP siger ja til ny overenskomst

Som led i den nye overenskomst for Jyllands-Postens redaktionelle medarbejdere indføres nye arbejdstidsregler. Medarbejderne har stemt ja til ændringerne.

Niels Hougaard/Polfoto
Foto: Niels Hougaard/Polfoto

Forhøjede genetillæg og mere fleksibilitet i forhold til afspadsering mod en lavere kompensation for overarbejde.

Det er blandt hovedingredienserne i en ny arbejdstidsaftale, som journalisterne på Jyllands-Postens har sagt god for og stemt ja til i forbindelse med en ny overenskomst for avisens redaktionelle medarbejdere, skriver fagbladet Journalisten.

Aftalen betyder, at en overarbejdstime fremover bliver kompenseret med halvanden timers afspadsering mod tidligere to timer. Til gengæld får medarbejderne på redaktionen større råderet over det opsparede overarbejde og kan vælge at få hver anden overarbejdstime udbetalt som løn frem for at afspadsere. Samtidig hæves tillægget for natarbejde fra 90 kr. til 150 kr. i timen.

Jyllands-Postens ansvarshavende chefredaktør Jacob Nybroe kalder aftalen for et fælles skridt i en god retning og hæfter sig ved, at overenskomsten især i forhold til arbejdstidsregler er blevet mere tidssvarende.

Tillidsrepræsentant for journalisterne, Maria Dalhoff, håber, at ændringerne vil føre til, at overarbejdet bliver registreret mere udførligt på redaktionerne.

"Vi har gennem årene set på, at overarbejdet på JP vokser, uden at det bliver registreret. Med kollegernes ja får vi en overenskomst, som forhåbentlig kan dæmme op for det voksende overarbejde. Derfor handler aftalen for os også om arbejdsmiljø, og det tror vi på bliver forbedret på JP med denne aftale," skriver Maria Dalhoff til Journalisten.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Socialdemokratiet vil have Netflix til at betale til dansk indholdsproduktion, finansdirektøren i Berlingske Media stoppede, og North Media har vendt nedtur til optur takket være Postnord-krisen. Vil du have overblik over ugen, der gik i mediebranchen? Så læs med.

Tidligere DR-profiler: DR-struktur kan give uklarhed om magtfordeling

DR’s opbygning mellem på den ene side de producerende enheder som DR Nyheder og DR Kultur og på den anden side den strategiske chefredaktion i DR Medier, der sidder med ordrerbogen, skaber usikkerhed om, hvem der reelt bestemmer, ifølge flere kilder, som Berlingske business har talt med.

Dramatisk greb i DR’s Liberty vækker kritik

DR’s nye søndagssats, dramaserien ’Liberty’, der bygger på romanen af samme navn, får kritik forud for premieren søndag aften. DR gør romanen til et ”almindelig soap-agtigt familiedrama,” lyder det blandt andet.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere