MediaWatch

Gonzo-freelancer modtager mini-Cavling

Kristian Dahls Mindelegat går til ung journalist, der i øjeblikket rejser igennem Afrika fra syd til nord.

POLFOTO
Foto: POLFOTO

Steffen Stubager, freelancejournalist, 29 år, får Kristian Dahls Mindelegat 2016. Det skriver jp.dk. Han har blandt andet været ansat på Jyllands-Posten, hvor han skrev portrætinterviews og reportageartikler, men rejser nu rundt som freelancer.

I begrundelsen for at tildele Stubager prisen, lyder det:

"Steffen Stubager viser med sine fremragende reportager og menneskeskildringer fra blandt andet Afrika og Sydamerika, at han har en stærk personlig journalistisk stemme, der leverer portrætter, som får hjertet til at banke og hjernen på overarbejde. Derudover supplerer han sine fortællinger med stort visuelt overskud som fotograf."

Lige nu opholder Steffen Stubager sig i Rwanda i det centrale Afrika – han er på vej fra Cape Town i Sydafrika til Casablanca i nordafrikanske Marokko og skriver reportager til blandt andet onlinemediet Vice. Senere skal reportagerne munde ud i en journalistisk rejseskildring.

Kristian Dahls Mindelegat uddeles til en eller flere yngre journalister, der via lødig journalistik har skabt debat om deres stofområde. Prisen er på 15.000 kr.

Politiken-journalist med "enestående kildenet" vinder mini-Cavling

Her er årets vindere af TV-Guld

Årets pressefoto er en "stille eksplosion"

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Socialdemokratiet vil have Netflix til at betale til dansk indholdsproduktion, finansdirektøren i Berlingske Media stoppede, og North Media har vendt nedtur til optur takket være Postnord-krisen. Vil du have overblik over ugen, der gik i mediebranchen? Så læs med.

Tidligere DR-profiler: DR-struktur kan give uklarhed om magtfordeling

DR’s opbygning mellem på den ene side de producerende enheder som DR Nyheder og DR Kultur og på den anden side den strategiske chefredaktion i DR Medier, der sidder med ordrerbogen, skaber usikkerhed om, hvem der reelt bestemmer, ifølge flere kilder, som Berlingske business har talt med.

Dramatisk greb i DR’s Liberty vækker kritik

DR’s nye søndagssats, dramaserien ’Liberty’, der bygger på romanen af samme navn, får kritik forud for premieren søndag aften. DR gør romanen til et ”almindelig soap-agtigt familiedrama,” lyder det blandt andet.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere