MediaWatch

Kommune kritiserer JP for forsidehistorie

Herning Kommune mener, at Jyllands-Posten bevidst fortæller usandheder i sag om ny politiskole. Avisen afviser kritikken.

Niels Hougaard/Polfoto
Foto: Niels Hougaard/Polfoto

Hvor stor en grund har Herning Kommune foreslået til en ny politiskole?

Det er i meget grove træk stridspunktet mellem kommunen og Jyllands-Posten, som gennem længere tid har skrevet om den nye politiskole. Jyllands-Postens skrev tirsdag på sin forside, at "Herning tilbød for lille grund til politiskole." Ifølge Jyllands-Posten, som har fået to fagkyndige til at regne på grundens størrelse, er den 28-30.000 kvadratmeter stor. Herning Kommune mener, den er 55.000 kvadratmeter.

Men det er usandt, lyder Herning Kommune, der mener, at Jyllands-Posten regner på et forkert areal. I en pressemeddelelse under overskriften "Jyllands-Posten fortsætter usandheder om Herning Kommune" udtaler borgmester Lars Krarup (V), at Jyllands-Posten har handlet imod bedre vidende.

"Dette er fuldstændig i modstrid med samtlige de informationer, vi har givet Jyllands-Posten. Vi har ikke udvidet noget, ikke "offentliggjort" noget, ikke foretaget nogen ændringer overhovedet. Vores forslag, en grund på ca. 55.000 kvadratmeter tæt ved centrum, lå på bordet, før Jyllands-Posten gik ind i sagen. Det ligger der nu. Og det ligger der i morgen," siger Lars Krarup i pressemeddelelsen.

Jyllands-Postens chefredaktør, Jacob Nybro, mener ikke, at der er noget at komme efter. Han henholder sig til, at det areal, som avisen har målt på, er det, som blev præsenteret retsordførerne i Folketinget i efteråret. Derfor kommer der ikke noget dementi fra avisen.

"Det gør der ikke, fordi det, vi har skrevet, er helt korrekt. Vores historie handler om, hvilke oplysninger Herning Kommune har givet foketingspartiernes retsordførere 6. november 2016. Dengang oplyste man politikerne om en helt specifik placering, og her vedlagde man en illustration med ordene "Byggegrund til ny politiskole". Det er en ret præcis tegning, som følger buske, stier og hegn på områder," siger Jacob Nybroe til Jyllands-Posten.

Forsiden lige nu

Dalende opbakning til tv-pakker er en af TV 2's store udfordringer

Selv om det er første gang i fem år, at TV 2 lever op til sin målsætning om en overskudsgrad på 10 pct., så er TV 2-boss mere end tilfreds med de seneste års resultater. Hun udpeger danskernes svigtende opbakning til tv-pakkerne som en af TV 2's helt store udfordringer.

Fredericia Dagblad får ny chefredaktør

Efter 14 år stopper Marianne Husted som chefredaktør for at blive redaktionel souschef. Hun afløses af jourhavende på avisen, der er en del af Jysk Fynske Medier.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere