MediaWatch

Skånske aviser skal spare 30 millioner

Nedlægning af søndagsaviser og et tocifret antal stillinger samt et mindre format er del af spareplan for Skånska Dagbladet og Norra Skåne.

Colourbox
Foto: Colourbox

De to sydsvenske aviser Skånska Dagbladet og Norra Skåne skal i 2017 reducere omkostningerne med 38,4 mio. svenske kr., svarende til 30 mio. kr. Det skriver Resume.

Besparelserne kommer efter et år, hvor Skånska Dagbladet står til at tabe 25 mio. svenske kr. (19,5 mio. kr.), skriver Resume. Nu har ledelsen så lagt en plan for 2017, som rummer store sparekrav. En plan, som ledelsen har oplyst medarbejderne om i en intern mail. Sparekravene skal bl.a. opnås ved at sløje søndagsavisen, nedlægge 15 stillinger og ved at gøre formatet på aviserne mindre.

"Alt vi gør for at reducere omkostningerne, gør vi for at øge vores evne til at overleve. Vi har ikke økonomisk rum i form af kaptail til fortsat at dække årlige tab," skriver avisernes udgiver Lars Joel Eriksson i mailen til de ansatte.

Ledelsen budgetterer med, at Norra Skåne kommer ud af 2017 med et overskud på 2,3 mio. svenske kr. (1,8 mio. kr.), mens Skånska Dagbladet endnu engang står til et overskud. Denne gang på ca. 4 mio. svenske kr. (3,1 mio. kr.)

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere