MediaWatch

Werge foreslår pulje til undersøgende journalistik

En millionstor pulje på tværs af medier og platforme skal styrke den undersøgende journalistisk, lyder opfordringen fra Dansk Journalistforbunds formand.

Flemming Leitorp
Foto: Flemming Leitorp

Den undersøgende journalistik skal have bedre kår i en ny public service-virkelighed.

Sådan lyder anbefalingen fra Lars Werge, formand for Dansk Journalistforbund, efter Public service-udvalget i går præsenterede sin rapport om fremtidens public service i Danmark. Til Journalistforbundet siger han, at en pulje dedikeret til undersøgende journalistik er en del af vejen frem.

"Udvalget har præsenteret 5 scenarier, men herudover også 5 "overvejelser" om tendenser og udviklinger i det danske mediebillede. Her vil jeg godt tilføje en sjette overvejelse: Styrk journalistikken! Afsæt en millionpulje på tværs af medielicens, platforme, mediestøtte og udgivelser, som alle kan søge fra – både public service medier og publicistiske medier," siger Lars Werge til Journalistforbundet.

Med gårsdagens præsentation af rapporten er Public service-udvalgets arbejde næsten bragt til ende. Endnu udestår et temamøde 16. november, hvor rapporten skal diskuteres.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere