MediaWatch

Flere britiske aviser vælger side op til EU-valg

Avisen Mail on Sunday, der læner sig op ad den britiske højrefløj, opfordrer sine læsere til at blive i EU.

For at sikre et mere trygt og frit Storbritannien, bør de britiske vælgere sætte kryds ud for "ja" til at blive i EU, når de torsdag skal stemme om medlemskabet af den europæiske union.

Det mener avisen Mail on Sunday, der ligesom en række andre britiske aviser melder kulør forud for afstemningen.

Lederen kan først læses, når avisen rammer kioskerne søndag, men Mail on Sunday-redaktør David Rose afslører allerede lørdag, at spalternes ord vil bakke op om et fortsat medlemskab af EU.

"For at sikre et mere trygt, et friere og et mere velhavende - og ja, et endnu større Storbritannien - opfordrer vi jer til at stemme "bliv"," skriver David Rose på Twitter ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Mail on Sunday læner sig mod højre i det politiske spektrum. Avisen kæmper om læsernes gunst med især med The Sun, som tidligere har opfordret briterne til at forlade EU. The Sun er Storbritanniens bedst sælgende avis.

Sunday Telegraph har et lignende politisk ståsted som Mail on Sunday, men her bliver vælgerne som i The Sun opfordret til at melde sig ud af det europæiske fællesskab og i stedet blive herre i eget hus. Det gør lederen i The Sunday Times også. 

Også den britiske avis The Times har givet sin holdning til kende. Det skete lørdag, da avisen anbefalede briterne at stemme for at blive i EU.

Tidligere har også The Economist og Financial Times anbefalet et "ja" til at blive i unionen.

Meningsmålinger har den seneste tid vist stort set dødt løb forud for afstemningen.

Alligevel anser bookmakerne det fortsat for mest sandsynligt, at briterne på valgdagen stemmer for at blive i det europæiske samarbejde.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs