MediaWatch

"Information er en knytnæve du kan stole på"

Informations kommende chefredaktør mener, at han overtager en avis, der journalistisk set er i storform.

Foto: Joachim Adrian/Polfoto/Arkiv

Rune Lykkeberg skifter snart Politiken ud med Information, hvor han i begyndelsen af august indtager posten som chefredaktør. I et interview med sin kommende arbejdsgiver fortæller han nærmere om sit syn på Information og sit nye job.

Lykkeberg overtager chefstillingen efter Christian Jensen, der i dag er chefredaktør på Politiken. Forgængeren har fået prisende ord med på vejen for sin journalistiske tæft, og Rune Lykkeberg mener, at han overtager en avis i god journalistisk form.

"Christian er en meget dygtig journalist, og avisen har i min erindring aldrig stået så stærkt journalistisk som nu. Den er en knytnæve, du kan stole på. Og det skal vi tage til næste niveau. Men jeg kommer også med noget andet: Jeg vil gerne have, at Information også skal være Danmarks intellektuelle avis. Det skal være det sted, hvor nye tanker foldes ud og bliver fælles. Det kloge skal være sjovt. Nye tanker er for mig som raketter. Du skal finde lunten, sætte ild i, og så oplyser de læsernes himmel. Når det er sagt, vil jeg sige, at mange journalister arbejder mere videnskabeligt end mange akademikere," siger Rune Lykkeberg til Information.

Han skifter efter tre år som kulturredaktør på Politiken. Før da var han ansat i over 12 år på Information blandt andet som redaktionschef.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs