MediaWatch

Folketinget nedsætter ytringsfrihedskommission

En kommission skal se på ytringsfrihedens rammer og vilkår i Danmark.

Foto: Thomas Borberg/Polfoto/Arkiv

Et politisk flertal i Folketinget har besluttet at nedsætte en kommission, der skal kulegrave grænserne for ytringsfrihed. Det skriver Information.

Kommissionen skal vurdere ytringsfrihedens rammer og vilkår i Danmark. Blandt de seneste tiltag på området er en aftale om håndtering af såkaldte hadprædikanter, som bl.a. TV 2 skrev i går.

"Der skal jo være enkelte begrænsninger af ytringsfriheden, men begrænsningerne skal ligge på de rigtige steder. Jeg synes, at vi med god samvittighed kan kriminalisere, hvis en forkynder – i religiøs sammenhæng – billiger noget, som er strafbart i Danmark. Men det har selvfølgelig rejst en debat om ytringsfriheden, og den vil vi gerne svare på med kommissionen," siger kulturminister Bertel Haarder (V) til Information om den nedsatte kommission.

Også den såkaldte racismeparagraf vil blive inddraget i arbejdet. Det er Straffelovrådet, der skal vurdere, om paragraffen er tidssvarende, skriver Information.

Mere fra MediaWatch

Aller Media lukker magasinet Dossier

Dossier lukker og slukker efter seks år. Det skyldes ifølge chefredaktør økonomi og udfordringer med bl.a. stigende papirpriser. For mindre end et år siden lukkede Aller også Modemagasinet In efter 35 år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs