MediaWatch

Folketinget nedsætter ytringsfrihedskommission

En kommission skal se på ytringsfrihedens rammer og vilkår i Danmark.

Foto: Thomas Borberg/Polfoto/Arkiv

Et politisk flertal i Folketinget har besluttet at nedsætte en kommission, der skal kulegrave grænserne for ytringsfrihed. Det skriver Information.

Kommissionen skal vurdere ytringsfrihedens rammer og vilkår i Danmark. Blandt de seneste tiltag på området er en aftale om håndtering af såkaldte hadprædikanter, som bl.a. TV 2 skrev i går.

"Der skal jo være enkelte begrænsninger af ytringsfriheden, men begrænsningerne skal ligge på de rigtige steder. Jeg synes, at vi med god samvittighed kan kriminalisere, hvis en forkynder – i religiøs sammenhæng – billiger noget, som er strafbart i Danmark. Men det har selvfølgelig rejst en debat om ytringsfriheden, og den vil vi gerne svare på med kommissionen," siger kulturminister Bertel Haarder (V) til Information om den nedsatte kommission.

Også den såkaldte racismeparagraf vil blive inddraget i arbejdet. Det er Straffelovrådet, der skal vurdere, om paragraffen er tidssvarende, skriver Information.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs