MediaWatch

Svenske aviser skærer papirudgivelser

To svenske lokalaviser sænker udgivelsesfrekvensen på papir, men vil til gengæld udkomme oftere som e-avis.

Aviserne Bärgslagsbladet og Arboga Tidning vil fra næste år fylde mindre i papircontaineren.

Hverdagsaviserne, der er ejet af medieselskabet Mittmedia, sænker udgivelsesfrekvensen på papir fra fem til tre udgaver om ugen, skriver Dagens Media.

Til gengæld vil aviserne skrue op for den digitale udgave og udkomme som e-avis alle syv dage om ugen, frem for kun på hverdage.

"Af økonomiske årsager er det nødvendigt at gå ned i antallet af udgivelsesdage på papir, men vi øger samtidig frekvensen ved at udkomme med en e-avis alle årets dage. På den måde kommer vi til at tilbyde vores journalistik på en bredere og ny måde," siger Daniel Nordström, chefredaktør og ansvarlig udgiver.

Mittmedia, der står bag 28 lokalaviser, meldte tidligere i år ud, at koncernen skal finde besparelser for 133 mio. svenske kr. (ca. 106,8 mio. kr.) inden for to år.

Spareplanen inkluderer nedlæggelse af 130 stillinger, hvoraf 90 er redaktionelle stillinger, og ambitioner om en digital omstillng.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs