MediaWatch

Schibsted-aktie stryger frem efter kvartalsregnskab

Aktiemarkedet kvitterer for fremgang på internationale rubrikmarkeder for udgiveren af bl.a. VG og Aftonbladet i første kvartal.

Den norske mediekoncern Schibsted klarede sig bedre end ventet i årets første kvartal, og aktien buldrer frem på børsen i Oslo.

Schibsted, der blandt andet ejer de norske aviser VG og Aftenposten samt svenske Aftonbladet, havde i kvartalet en driftsomsætning på 3,88 mia. norske kr. mod de ventede 3,85 mia. kr. ifølge Bloomberg News.

På bundlinjen hev koncernen et overskud før skat på 219 mio. norske kr. hjem. Det var en nedgang fra 846 mio. kr., men til gengæld var det en tand højere om analytikerforventningen om et overskud på 214 mio. kr.

Koncernen fremhæver, at omsætningen på netreklamer steg i kvartalet, samt at der var fremgang for selskabets rubrikmarked-forretninger i Frankrig og Spanien. Til gengæld melder Schibsted som tidligere beskrevet på MediaWatch om fortsatte udfordringer for de norske og svenske mediehuse på grund af ændrede forbrugervaner samt færre annoncekroner.

Aktien stiger onsdag middag med 12,3 pct. Dermed stiger den mest i det fælleseuropæiske Stoxx-600-indeks.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Koda opponerer mod ny musikpolitik i DR

Nye retningslinjer i DR betyder, at kommercielt udgivet musik som udgangspunkt ikke længere skal bruges i programmer. Men public service-stationen bør have fokus på andet end katalog-musikken, mener Kodas adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs