MediaWatch

Der Nordschleswiger kan takke nej til støttemillioner

Avisen fik mest af alle i innovationsstøtte, men kan blive tvunget til at sige nej tak, hvis Der Nordschleswiger ikke finder yderligere kapital.

Foto: Screenshot fra nordschleswiger.dk

I sidste uge præsenterede Slots- og Kulturstyrelsen de medier, der får del i årets første uddeling fra Innovationspuljen. Topscorer på listen var Der Nordschleswiger, der modtager 2 mio. kr., men avisen kan ende med at sige nej tak til støtten. Det skriver Journalisten.

Sagen er den, at Der Nordschleswiger modtager støtten for at foretage en digital omstilling af avisen. Den koster i alt 8,6 mio. kr., har avisen regnet sig frem til, og hvis det ikke lykkes at finde de resterende midler, kan avisen ende med at frasige sig millionerne fra Innovationspuljen.

"Vi giver det selvfølgelig en chance, for vi er ovenud glade for, at man synes, vores projekt er 2 mio. kr. værd. Men det er en stor udfordring, at vi skal rejse så mange penge," siger Gwyn Nissen, chefredaktør på Der Nordschleswiger, til Journalisten.

Han fortæller, at avisen de kommende uger vil forsøge at rejse den resterende del af finansieringen. Der Nordschleswiger havde søgt om at få 6,5 mio. kr. i støtte.

Der Nordschleswiger har hovedkontor i Aabenraa og henvender sig til det tyske mindretal i Sønderjylland.

Mens Der Nordschleswiger altså blev tildelt mest i innovationsstøtte, gik anden- og tredjepladsen på listen til hhv. Danwatch med 1,38 mio. kr. og Havnefronten med 1,338 mio. kr. i etableringsstøtte.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs