MediaWatch

Q1: North Media taber 9,9 millioner på driften

Søndagsavisens udgiver kom som ventet ud med nyt underskud på driften i første kvartal, der var præget af øget pres på printannoncemarkedet, melder koncernen.

North Media, der i begyndelse af denne uge solgte en række udgaver af Søndagsavisen samt ejerandelen i Vestsjællandske Distriktsblade til Sjællandske Medier, kom ud af årets første kvartal med en nettoomsætning på 216,3 mio. kr. mod 250,5 mio. kr. i perioden sidste år.

Driftsresultatet (EBIT) før særlige poster gav et underskud på 9,9 mio. kr. mod et underskud på 11,6 mio. kr. i første kvartal 2015.

Resultatet flugter overordnet med forventningerne, melder koncernen, der dog også konstaterer øget pres på Søndagsavisens forretning.

"North Medias aktiviteter har i al væsentlighed udviklet sig som forventet i første kvartal 2016. Fremdriften på NejTak+ fortsætter, men FK Distributions omsætningsudvikling er påvirket af tabet af Coop som kunde per 1. januar i år," siger finansdirektør og ordførende koncerndirektør Kåre Wigh i regnskabet.

"Vi er dog stærkt påvirket af de underliggende strukturelle ændringer på mediemarkedet, som betyder, at presset på omsætning og indtjening i vores traditionelle forretningsområder fortsætter," siger Kåre Wigh.

Søndagsavisens driftsunderskud vokser

Omsætningen i North Media Aviser faldt 12 pct. i forhold til 1. kvartal 2015 til 49,5 mio. kr. Driften (EBIT) gav et underskud på 8,8 mio. kr. mod et underskud på 3,7 mio. kr. 2015.

"Udviklingen på markedet for printannoncer har været dårligere end forventet. Det vurderes, at North Media Avisers negative omsætningsudvikling svarer til markedsudviklingen, og at markedspositionen derfor er fastholdt. Omsætnings- og resultatudviklingen er på den baggrund svagere end forventet," skriver North Media.

I forbindelse med salget af en del Søndagsaviser, der indbragte North Media 41,75 mio.kr., skruede North Media ned for sine forventninger til hele året. De fastholdes i kvartalsregnskabet.

Selskabet venter en omsætning på 865-915 mio. kr. i indeværende år mod den tidligere forventning om 880-930 mio. kr., mens forventningerne til driftsresultatet (EBIT) før særlige poster sænkes til et underskud på 25-55 mio. kr. mod den tidligere forventning om et underskud på 20-50 mio. kr. på den post.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs