MediaWatch

Børsen ansætter ny politisk redaktør

Avisen henter ny redaktør på Berlingske, der skifter efter 15 år.

Foto: Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv

Morten Crone skal fra 1. juni være politisk redaktør på Børsen. Det oplyser avisen i en meddelelse.

Han kommer fra en stilling på Berlingskes politiske redaktion. Samme sted har Morten Crone været EU-korrespondent og med i gravergruppen. I 2008 var han med til at vinde Cavling-prisen for det undersøgende projekt "Forbrydelsen".

"Morten Crone har en stærk profil, der matcher jobbet som politisk redaktør på Børsen. Med sine erfaringer, sin journalistiske ærgerrighed og viljen til at gå det ekstra skridt for den gode historie bliver han en kæmpe gevinst for os," udtaler Rasmus Emborg, redaktionschef på Børsen, om jobskiftet.

Morten Crone har været 15 år på Berlingske og mener ifølge en pressemeddelelse, at det bliver "som at flytte hjemmefra".

"Men jeg glæder mig meget til at blive en del af Børsens hold. For mig står Børsen som en frygtløs avis med modet til at løfte store historier og med evnen til at klæde kvalificerede læsere på, overraske og udfordre dem. Det glæder jeg mig til at deltage i," udtaler Morten Crone.

Han afløser Mads Brandstrup, der stoppede på posten som politisk redaktør tidligere på foråret. Han er nu pressechef for Socialdemokraterne.

Mere fra MediaWatch

Medieklummen: Det smalle forlig er en plet på en ny ministers cv

Moderniseringen af Public Service Puljen og lukning af 24syv vil give et ”klatvist støttecirkus”, og kulturbidraget skulle have været klappet af med OECD, inden det blev en del af aftalen. Ugens klummeskribent kalder den nye medieaftale en plet på Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensens cv.

Pluto TV udfordrer streamingmarkedet med gratis indhold

Efter et milliardopkøb i 2019 er det gået stærkt for Pluto TV, der for ni år siden blev skabt i et ”snusket varehus” i Los Angeles. Nu har den gratis streamingtjeneste gjort indtog i Norden. Partnerskab med Viaplay giver store forventninger allerede på kort sigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs