MediaWatch

Sjællandske-boss: Jeg kommer med erfaring og netværk

Torben Dalby Larsen ser hans erfaring fra erhvervslivet og et omfattende netværk som årsagen til, at han indstillet til at blive formand for PFA's bestyrelse.

Foto: Mathias Christensen/Polfoto/Arkiv

Aviskongen og det mangeårige bestyrelsesmedlem af PFA Pension Torben Dalby Larsen er indstillet til at blive formand for PFA's bestyrelse ved forsikringsselskabets generalforsamling torsdag eftermiddag.

Baggrunden er ifølge manden i centrum selv, at han kommer med en solid erfaring fra erhvervslivet og et omfattende netværk i bagagen. Det fortæller han til Ritzau Finans forud for generalforsamlingen.

"Jeg har været med i gamet et stykke tid. Jeg kender de organisationer og mange af de mennesker, der står bag. Det er derfor, at jeg er blevet opfordret, tror jeg," vurderer Torben Dalby Larsen.

Et team skal køre hele butikken

Han påpeger dog samtidig, at det ikke blot er én mand, der skal køre butikken. Det er et team.

"Det, vi er i gang med, er en udviklings- og fornyelsesproces med en ny direktion, en ny strategi, og hvor bestyrelsen lægger for med blandt andet en ny næstformand og et nyt strukturudvalg," forklarer Torben Dalby Larsen.

Det er Niels-Ulrik Mousten, der indtil marts var direktør for Danske Capital, som er indstillet til at blive næstformand.

"Derfor synes jeg, at det er et meget spændende tidspunkt, og derfor har jeg sagt ja til at lade mig opstille," uddyber han.

På PFA’s generalforsamling bliver bestyrelsen formelt valg, og på et efterfølgende konstituerende møde bliver det officielt bestemt, hvem der får hvilke poster. På det næstkommende bestyrelsesmøde ventes det, at der vil blive igangsat flere nye tiltag.

"Det ene er, at PFA’s bestyrelse som en af meget få nu får ikke blot et, men to medlemmer, som opfylder kravene om både uafhængighed, kompetence og ekspertise," forklarer Torben Dalby Larsen.

Det andet, der skal ske, er, at det nuværende revisionsudvalg bliver ændret til et revisions- og investeringsudvalg.

"Det er udtryk for, at vi vil prioritere fokus på det yderligere fra bestyrelsens side," forklarer Torben Dalby Larsen.

Bliver mere uafhængige

Det er blevet indstillet, at den nuværende næstformand, Jens Due Olsen, bliver formand for udvalget, og at Niels-Ulrik Mousten og tidligere departementschef Carsten Dybvad bliver medlemmer.

Tredje skridt bliver at nedsætte et strukturudvalg på førstkommende bestyrelsesmøde. Det skal gennemgå vedtægter, aktionæroverenskomster og valgmetoder og i løbet af året komme med forslag til fremtiden.

"Jeg tror, at det sidste har været stærkt medvirkende til, at jeg er blevet opfordret til at stille op som formand, fordi jeg har et stort erfaringsgrundlag og kontaktnet," vurderer Torben Dalby Larsen.

"Således bliver vi mere uafhængige, får en næstformand, som opfylder alle kravene, og vi får Jens Due Olsen i en meget central rolle for et styrket revisions- og investeringsudvalg. Jeg tror, at man skal se det som en samlet pakke," uddyber han.

Led i ny strategiplan

PFA har ud over en ny direktion også en ny strategiplan for 2020. Den skal sætte fokus på at skabe værdi for pensionsselskabets kunder.

"Det bliver min opgave at forbinde bestyrelsen og direktionen i en fælles indsats om de resultater og samtidig at stå i spidsen for de udvalg, vi nedsætter," slår Torben Dalby Larsen fast.

Torben Dalby Larsen har været medlem af PFA's bestyrelse siden 1992. Han er chefredaktør og administrerende direktør for Sjællandske Medier. Han er desuden bestyrelsesmedlem i Danmarks Radio, Danske Mediers Arbejdsgiverforening, Deal.dk A/S, PFA Fonden, ATP og Lønmodtagernes Garantifond.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs