MediaWatch

Jysk Fynske overvejer stor søndagsavis

Mediehuset går med tanker om at lancere en søndagsavis på tværs af Jysk Fynske Mediers udgivelser.

Foto: Per Folkver/Polfoto/Arkiv

Det danske mediebillede kan blive beriget med en ny søndagsavis. I hvert fald går Jysk Fynske Medier med tanker om at lancere sådan en, skriver Journalisten.

Mediehuset, som er Danmarks næststørste avishus, dækker hele Fyn og Jylland fra Randers og sydpå med undtagelse af Herning og Silkeborg, og tanken med en ny avis er at ramme bredt.

"Vi tror, at mange danskere vil se frem til, at der kommer et medie, som er mindre københavnerbaseret - men som har styrken til at sætte en landsdækkende dagsorden," siger Troels Mylenberg, der er chefredaktør på Fyns Amts Avis og med til at undersøge, om der er grobund for at lancere en søndagsavis, til Journalisten.

Journalisten skriver videre, at en eventuel søndagsavis fra Jysk Fynske Medier vil gøre Politiken rangen stridig som landets mest læste søndagsavis. Politiken har ifølge de seneste tal fra Gallup 364.000 søndagslæsere, mens de fire aviser i Jysk Fynske-koncernen, der udgiver søndagsudgaver, Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis, Århus Stiftstidende og Jydske Vestkysten, har 356.000 læsere. Dertil kommer en lang række aviser i koncernen, der ikke udgiver en avis om søndagen.

Troels Mylenberg fortæller til Journalisten, at der ikke er lagt op til, at der skal være en central søndagsredaktion, men snarere at de 500 journalister placeret 70 forskellige steder skal bidrage til produktet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs